牛精叻
牛精叻
Level 3
2025-09-26
Follow
四人點了$168餐120分鐘放題,連加一醬料費$195呢個價錢唔好有期望, 麻辣鷄煲的雞是預先煮定,只是上枱加熱,沒有麻辣味,四人送價值$488既海鮮拼盤真係得啖笑雪藏蟶子、扇貝、小龍蝦⋯⋯炸物和串燒似乎是比較正常,但炸蝦菜單上寫虎蝦🤣牛胸爽一份烤雞皮未烤足,還未脆就上枱,羊肉是最好吃。黑松露薯條一人份的份量最後還是試埋酸菜魚,雪藏鯰魚完全沒魚味,但配料是足料的。如果沒有特別要求,其實點$90餐已經足夠。最後服務是好的,泰象、喜力啤任飲。飲品雪櫃只有一個。現場學生顧客比較多。Read More
+ 4
misu_pom
$42就食到瀑布蟹粉黃金撈麵🍜
misu_pom
2025-09-23
Follow
大閘蟹季又嚟啦😍🧡🧡🧡!想食大閘蟹但懶得剝?呢份菜單啱晒你啦😆開到凌晨2點 係食宵夜宵夜好去處😋🍜瀑布蟹粉黃金撈麵 $42/細蟹粉份量有一大碗咁多!呢個價錢係香港真係最抵食‼️蟹粉加咗落撈麵度,就好似瀑布咁滑落,每條麵都充滿濃濃蟹粉味,麵身幼身爽口,仲可以加啲蔥油同蟹醋調味,真係食落超香口惹味🥰!🍲石鍋蟹粉鵝肝煎蛋飯 $138鵝肝有兩塊好大件,厚身到有啲似午餐肉嘅感覺😆!煎到外脆內軟,入口即刻融化😍!再配埋香甜嘅醬汁,減低啲油膩感。將蟹粉同煎蛋撈勻飯到食,好快俾我哋食晒成碗飯🍚!🥢爆汁蟹粉小籠包 $48小籠包真係入口一咬,湯汁噴出嚟💦,滿滿嘅蟹粉鮮味🧡!肉餡又鮮又嫩,而且啲小籠包皮唔會太厚。🥟蟹粉糯米包 $38皮薄身晶瑩剔透,入面有滿滿嘅蟹粉糯米飯,口感軟糯煙韌✨,食完好飽肚。🍥蟹粉香煎墨魚餅 $58墨魚餅上嘅蟹粉份量超級多😆!墨魚餅咬落去好彈牙,加埋濃郁嘅蟹粉味,真係好滋味。🫔蟹粉香脆春卷 $48春卷炸到脆卜卜,裡面包住蟹粉肉餡,搭配清爽嘅蟹醋,做佐酒小食一流🍻。🥣酥皮海鮮蟹黃羹 $68用匙羹一戳,酥皮金黃脆脆,裡面嘅料好豐富,有素翅、魚肚、魷魚等等😍,真係好抵食。🌟凡購瀑布蟹粉黃金撈麵,可以以優惠價食以下人氣蟹粉特色菜品+$8手拍青瓜/涼拌木耳/味付螺肉/中華沙律+$18酥炸雞扒或酥炸排骨+$24蟹粉生煎包2隻/蟹粉扒時蔬+$28爆汁蟹粉小籠包 4隻/蟹粉大灌湯包/蟹粉香煎墨魚餅/蟹粉香脆春卷/蟹粉糯米包+$48酥皮海鮮蟹黃羹/御品蟹粉佛跳牆/芝士蟹粉釀蟹蓋😋另外可以用優惠價追加惹味小食🥟勁juicy雞皮餃子 優惠價 $28/4件🦪吉列廣島蠔 優惠價 $28/4件🦐吉列虎蝦 優惠價 $28/4件🦀吉列蟹腿棒 優惠價 $28/4件🍗台式鹽酥雞 優惠價 $28/份🍟黑松露薯條 優惠價 $28/份🥛黃金炸饅頭配煉奶 優惠價 $28/4件🧆香芋地瓜丸 優惠價 $28/4件🐙章魚小丸子 優惠價 $28/4件🌭脆皮芝士腸 優惠價 $28/4件🧀芝士獅子狗 優惠價 $28/4🦀上海新大眾大閘蟹專門店📍總店地址:香港黃大仙飛鳳街46號地舖📍分店地址: 香港黃大仙鳳德道13號地舖⏰營業時間:中午12:00-凌晨2:00Read More
+ 7
miayw_foodie
蟹粉宴,仲有九大簋,和味到震
miayw_foodie
2025-09-15
Follow
真係冇諗過一間咁隱蔽嘅餐廳竟然會有驚世嘅美食,蟹粉宴仲要加埋佛跳牆,石鍋蟹黃鵝肝煎蛋飯,鵝肝個厚度厚到嚇死人,真係好值得嚟試。蟹粉春捲係自家製嘅入面嘅餡料夠曬飽滿,炸到外脆內嫩。蟹粉香煎墨魚餅鹹鹹香香幾好味。蟹粉小籠包湯汁滿滿,食多幾隻都唔覺多。蟹粉大灌湯包,呢個真係不得了先甜濃郁嘅湯水加薄薄嘅皮,依家都仲回味回味。蟹黃金撈麵,蟹黃油香鮮甜加埋麵質彈牙,一個字正。重點係呢個蟹粉佛跳牆,海參鮑魚魚翅樣樣齊一啲都冇揸流灘。Read More
+ 6
miffybb824
一個價錢滿足幾個願望
miffybb824
2025-08-19
Follow
之前係呢間大閘蟹專門店食过大閘🦀,覺得平靚正,而家推出$98任食烤魚、雞煲同埋羊腩煲,仲要有小食串燒,汽水任飲,性價比極高,但係今次我揀咗$168任飲任食120分鐘,因為可以慢慢食又多食物款式。$168套餐包括前菜:螺肉,魚皮,青瓜🥒涼拌木耳及中華沙律。烤魚分麻辣酸菜及蕃茄味,有三個口味選擇,重點係條魚勁大條,一家三口都食唔晒,羊腩煲味道濃郁,真材實料,口感煙靭。$168包埋🔥煱,炸物,一品料理,仲有創意蟹粉及鵝肝料理。火鍋配料,包括安格斯牛板腱、西班牙黑豚腩片、美國特級肥牛、澳洲和牛牛胸爽、紐西蘭草字羊肉卷,豬牛羊都包括在內,好豐富,而且質素唔錯。總括而言,性價比極高,百零蚊可以食到烤魚、雞煲、羊腩煲、火鍋、串燒、炸物等等,真係一個價錢滿足晒你幾個願望,又可以符合唔同朋友仔嘅口味喜好,呢個價錢絕對抵食,超值。Read More
+ 6
Miao Chuhan
20250810
Miao Chuhan
Level 3
2025-08-11
Follow
昨天在附近行了筆架山,落山的時候就去了新店品嘗烤魚,但是太火爆生意太好位置不夠了,老板人很好,就帶我們去了飛鳳街的老店,味道是不錯,我們要的酸菜口味的,有些辣但是能承受ok的,飲料🥤無限喝也蠻好。Read More
烤魚