2020-07-22 4289 views
月尾同朋友食飯, 由於長期糧尾的關係,要選擇一間高cp值,確實不容易。 又要就埋同事居住地點, 唯有挑選油尖旺區的餐廳。做完一番調查看見這間 日本餐廳位置非常方便, 食物照片尚算吸引,所以我們一行四人 今次就過嚟幫襯。食日本野 第一個一定諗魚生,雖然我唔想食,但是為了不掃興,所以我們點了油甘魚四塊72蚊,魚生厚切,非常新鮮, 久違了的。他食譜裏有蛋料理,當中關西風玉子燒 56蚊 較為吸引,入面好juicy,好似食緊蛋布甸。串燒五品盛 70蚊 雞中翼、豬頸肉、冬菇雞、軟骨小青椒各一串, 單叫一轉都要二三十蚊, 這個五品盛 相對來說很便宜。軟腳蟹天婦羅六件72蚊, 份量十足,大大件,非常香口,我的暗瘡又回訪了!廣島吉列炸蠔四件 72蚊, 吉列蠔,入面好juicy,炸物做得不錯。不過如果佢可以做雙併就最好,得兩個人通常唔會叫兩樣。照燒雞和風潛艇,半條40蚊,成條70蚊,半條已經是6吋包,所以半條已經夠曬食。 其實整條麵包好好食, 和風燒雞 好似大阪燒放在法式麵包入面, 我覺得這是 signature dish.醬油北海道帶子燒 78蚊, 這個有點失色,醬油不是太特出,只是帶子稍為煎過一下,

不過如果佢可以做雙併就最好,得兩個人通常唔會叫兩樣。

醬油北海道帶子燒 78蚊, 這個有點失色,醬油不是太特出,只是帶子稍為煎過一下, 再配上醬汁。

北海道鍋燒蠔仔粥 60蚊,大大碗,可以有四碗分量。 這個蠔仔粥同平時潮州打冷的蠔仔粥差不多, 只是這個粥底較綿, 非常飽肚。

總括而言,分量好大,所以比較多年輕男士過嚟幫襯。上菜速度迅速,但餐桌比較細,而且冷氣風後比較大,會較多小飛飛周圍飛, 可能是因為餐廳經比較舊?

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8.5
  • 照燒雞和風潛艇
  • 關西風玉子燒
  • 串燒五品盛盒
2020-07-11 2352 views
我同女友喺旺角行完街又到食晚飯時間,但唔想食得太飽,所以嚟到七神福和食亭,食下串燒、壽司等冇咁飽肚嘅食物。我同女友坐喺八人枱,餐廳用日式屏風形狀既隔板分隔兩枱人,散發日本文化氣息之外,又可以達致安全。- 自選壽司🍣自己對居酒屋既壽司無乜期望,吞拿魚普普通通,火灸和牛壽司唔係太多油脂,但肉質幾細嫩,油甘魚壽司最喜出望外,味道非常甘甜。- 芝士燒天婦羅蟹腳卷芝士、沙律醬加三文魚籽非常邪惡,中間係脆口天婦羅蟹腳,鹹、甜、脆集於一身。- 芝麻鰻魚卷壽司卷切成六件,size啱啱好可以一件放曬入口,而且唔會太狼狽。鰻魚燒到香噴噴,加左芝麻更香,同時青瓜中和濃味既鰻魚。- 免治雞肉串外皮幾焦香,軟骨添加少少嚼勁,肉質結實,塗上表皮既燒汁唔會太甜。- 燒肉帶子串帶子唔係太大粒,但燒得啱啱好。- 海老天婦羅天婦羅炸粉略嫌有啲厚,但係夠脆身同唔油膩,同時嘗到蝦嘅鮮甜。- 黑松露海膽茶碗蒸茶碗蒸果然真材實料,蒸蛋上面放咗海膽,口感滑溜兼味道豐富,同時滲透黑松露清香。- 柚子乳酸波子汽水大杯到難以置信,兩個人都飲唔晒🤣- 富士蘋果雪葩蘋果雪葩以原個水果呈上,雪葩口感綿滑,水果味道天然。價錢非常親民,所以叫咗好

- 自選壽司🍣

- 芝士燒天婦羅蟹腳卷
芝麻鰻魚卷

- 芝麻鰻魚卷
芝士燒天婦羅蟹腳卷

- 免治雞肉串

- 燒肉帶子串
帶子唔係太大粒,但燒得啱啱好。
燒肉帶子串

- 海老天婦羅
海老天婦羅

- 黑松露海膽茶碗蒸
黑松露海膽茶碗蒸

- 柚子乳酸波子汽水
大杯到難以置信,兩個人都飲唔晒🤣

- 富士蘋果雪葩
蘋果雪葩以原個水果呈上,雪葩口感綿滑,水果味道天然。
柚子乳酸波子汽水

價錢非常親民,所以叫咗好多食物,最後飽到上心口,「神級居酒屋」呢個稱呼當之無愧😚
2020-06-28
芝麻鰻魚卷
芝士燒天婦羅蟹腳卷
海老天婦羅
黑松露海膽茶碗蒸
2020-07-09 1822 views
真係好誇張,開咗咁多年,夜晚依然爆場, 香港地,莫講話做五年,好多餐廳一年都已經做唔住,加上而家這個疫情,實屬難得。 啲嘢食真係好好食,加上價錢合理,估唔到咁多人幫襯。🍽芝士焗天火蠔($72/3)雖然佢好似有好多招牌菜,不過呢個真係招牌菜,未食已經聞到很香的芝士味, 焗的時間掌握得剛剛好,外層焗得金黃焦香,內裏有半溶的芝士,生蠔焗得熟透之餘還保持飽滿juicy,還配上少量的煙肉,增加鹹香。🍽串燒五品盛盒 ($70)咁多款串燒選擇,唔知道選擇哪一款, 咁就五款都試曬,有燒雞翼、小青椒、燒冬菇、雞軟骨和豬頸肉,新鮮燒不在話下, 師傅手勢好,燒得夠香,調味適中。🍽 刺身拼盤($168)點了海膽、三文魚、甘蝦和鱆紅魚,非常有鮮味、有魚味, 海膽夠新鮮,要不然最怕海膽有陣陣的怪味,拼盤還有飯糰, 配搭刺身一起吃,更易入口。🍽石鍋香辣海鮮手打烏冬($72)可能餐廳冷氣有點大,想吃點熱湯,便點了這個湯烏冬,用熱石鍋盛着,上菜時還滾下滾下的,海鮮配搭有大蝦、帆立貝、青口和蟹柳,都不錯,喜歡它的湯底,小小香辣, 頗惹味的。🍽 鰻魚炒飯($70)是人氣菜色,用醬油炒得很香口,配搭切粒的鰻魚,整個炒飯都是鰻

🍽芝士焗天火蠔($72/3)
芝士焗天火蠔
🍽串燒五品盛盒 ($70)
串燒五品盛盒
🍽 刺身拼盤($168)
刺身拼盤
🍽石鍋香辣海鮮手打烏冬($72)
都不錯,喜歡它的湯底,小小香辣, 頗惹味的。
石鍋香辣海鮮手打烏冬
🍽 鰻魚炒飯($70)
是人氣菜色,用醬油炒得很香口,配搭切粒的鰻魚,整個炒飯都是鰻魚的味道,還有野菇、柴魚片、紫菜和蛋。
鰻魚炒飯
🍽海膽茶碗蒸($42)
又係多人介紹的菜式,蒸蛋香滑輕盈如啫喱, 基本上不要咬便可以吞下去,上面鋪上一層帶有應該是蟹柳絲的芡汁,中間有海膽,內有野菌和菜。

海膽茶碗蒸

串燒五品盛盒
刺身拼盤
鰻魚炒飯
海膽茶碗蒸
2020-07-07 1462 views
佐敦區最出名應該就是七福神需沿樓梯上的樓上鋪地下有接待員招待店內裝修清雅,以深色木材為主梳化卡位可坐四至六人,地方寬闊不焗促關西風玉子燒 - $56玉子燒又有關東、關西口味之分關西會加入味醂和少許鹽口感濕潤帶鹹,鰹魚湯鮮味突出石鍋燒香蒜牛肉飯 - $65用醬汁醃製的牛肉味道剛好不鹹炸得香口的蒜粒和帶點焦香的醬汁拌飯,味道令人實在難以抗拒加上熱騰騰的石煱非常保溫網燒牛扒 - $108牛扒屬西冷部份,口感較有嚼勁,牛肉味香味四溢火候掌握得恰到好處,大火煎香鎖住肉汁,大約五成熟既能嘗到牛扒的肉香,又能品味嫩滑的質感七味醬油燒雞扒 - $55煎得外脆內軟,雞皮的油脂被煎走,肉質卻鮮嫩幼滑香甜的照燒汁加上微辣的七味粉,口感更惹味芝士焗天火蠔 - $25熱辣辣金黃色的巴馬臣芝士,但蠔內裡還是半生的既保有滑溜口感,亦不會怕有腥味配上牛油和牛奶的底汁醬汁間還有些煙肉碎,香口惹味七味炸雞 - $48日式的鹹酥雞的酥脆外皮裡面充滿醬香氣的鮮嫩雞肉再灑上七味粉,很惹味大蔥雞 - $38雞肉肉汁被煎封外層鎖緊大蔥的辛辣也轉化為甘甜完美的配搭煙肉帶子串 - $68大大粒的帶子燒至面層帶少許金黃色煙肉的油脂香味滲
佐敦區最出名應該就是七福神
需沿樓梯上的樓上鋪
地下有接待員招待
店內裝修清雅,以深色木材為主
梳化卡位可坐四至六人,地方寬闊不焗促
關西風玉子燒

關西風玉子燒 - $56
玉子燒又有關東、關西口味之分
關西會加入味醂和少許鹽
口感濕潤帶鹹,鰹魚湯鮮味突出

石鍋燒香蒜牛肉飯 - $65
用醬汁醃製的牛肉味道剛好不鹹
炸得香口的蒜粒和帶點焦香的醬汁拌飯,味道令人實在難以抗拒
加上熱騰騰的石煱非常保溫
網燒牛扒

網燒牛扒 - $108
牛扒屬西冷部份,口感較有嚼勁,牛肉味香味四溢
火候掌握得恰到好處,大火煎香鎖住肉汁,大約五成熟
既能嘗到牛扒的肉香,又能品味嫩滑的質感
七味醬油燒雞扒

七味醬油燒雞扒 - $55
煎得外脆內軟,雞皮的油脂被煎走,肉質卻鮮嫩幼滑
香甜的照燒汁加上微辣的七味粉,口感更惹味

芝士焗天火蠔 - $25
熱辣辣金黃色的巴馬臣芝士,但蠔內裡還是半生的
既保有滑溜口感,亦不會怕有腥味
配上牛油和牛奶的底汁
醬汁間還有些煙肉碎,香口惹味
七味炸雞

七味炸雞 - $48
日式的鹹酥雞的酥脆外皮
裡面充滿醬香氣的鮮嫩雞肉
再灑上七味粉,很惹味
大蔥雞

大蔥雞 - $38
雞肉肉汁被煎封外層鎖緊
大蔥的辛辣也轉化為甘甜
完美的配搭
煙肉帶子串

煙肉帶子串 - $68
大大粒的帶子燒至面層帶少許金黃色
煙肉的油脂香味滲透入帶子裡,味道更顯鮮甜
蝦天婦羅

蝦天婦羅 - $75
外酥內鮮,香而不膩,蝦肉裡還帶著淡淡的甜味
醬汁很特別,帶點薑絲味
抹茶雪糕&柚子雪糕

抹茶雪糕 - $24
柚子雪糕 - $24
雪糕口感比較像雪葩
沙冰磨得極幼滑,完全不覺有冷粒感
柚子味味道較特別,極濃郁,裡面有些柚子皮粒
味道跟平常喝的柚子蜜一樣味道
2020-07-06
$294.5 (Dinner)
關西風玉子燒
網燒牛扒
七味醬油燒雞扒
大蔥雞
煙肉帶子串
抹茶雪糕&柚子雪糕
2020-06-28 1620 views
七福神和食亭喺佐敦已經好多年見到網上評價唔錯價錢又平所以一戰6:30嚟到已經全場滿座門口仲要等位好彩我醒目一早book咗枱🤪木系裝修好有日本昭和時期嘅感覺🎌Menu食物選擇多到你唔信 價錢仲要超貼地所以我哋兩個人決定要喺呢度豪食一番😂兩個人叫咗七樣嘢再加啤酒 埋單都只係$550雖然價錢平但係份量大質素高 好有驚喜要揀重點推介真係揀唔到因為七樣都好食1️⃣刺身拼盤($118)三文魚油甘魚北寄貝帶子呢個價錢簡直係跳樓價 仲要全部都新鮮鮮甜!2️⃣免治雞肉串($55/2)免治雞肉入邊仲有爽口雞軟骨粒🥰3️⃣鐵板燒牛舌($78) 有成十塊厚切牛舌有彈性之餘唔會過老 醬汁惹味👅4️⃣玉子燒($56) 呢個真心推介大件又滑嫩5️⃣蟹肉味㬝甲羅燒($58) 配紫菜飯團真係跳樓價 平時$58先叫到一個飯團呢度個甲羅燒仲要勁足料大份 超滿足🤪6️⃣炸蝦餅($45) 外脆內彈牙7️⃣芝麻鰻魚卷($55) 簡單好味😋整體係性價比超高的平民日本餐廳 一定會再訪!
七福神和食亭喺佐敦已經好多年

兩個人叫咗七樣嘢再加啤酒 埋單都只係$550

雖然價錢平但係份量大質素高 好有驚喜
要揀重點推介真係揀唔到因為七樣都好食
1️⃣刺身拼盤($118)三文魚油甘魚北寄貝帶子

呢個價錢簡直係跳樓價 仲要全部都新鮮鮮甜!
2️⃣免治雞肉串($55/2)

免治雞肉入邊仲有爽口雞軟骨粒🥰

真係跳樓價 平時$58先叫到一個飯團

呢度個甲羅燒仲要勁足料大份 超滿足🤪
6️⃣炸蝦餅($45) 外脆內彈牙

7️⃣芝麻鰻魚卷($55) 簡單好味😋

整體係性價比超高的平民日本餐廳 一定會再訪!
2020-06-24
  • 鐵板燒牛舌
  • 蟹肉味噌甲羅燒配雙目珍珠飯
  • 刺身拼盤
  • 日式炸蝦餅
3 day(s) ago 0 views
喺油麻地永安逛完 個肚有啲餓 行兩個街口食日本嘢 嗰度款式多 價錢又大眾化-🍣#炙五味雜錦壽司 ($60)每件十蚊多啲 有玉子 牡丹蝦 煙鴨胸 鰻魚同三文魚腩 食迴轉壽司都唔止呢個價錢-🍢#串燒五品盛盒 ($75)擺碟好靚 肉類代表有燒雞翼 京蔥雞同鷄軟骨 仲有冬菇同日本青椒-🍥🍤#紫蘇帶子雜錦天婦羅 ($78)紫蘇葉包住刺身級厚帶子 香口鬆脆 帶子軟身 南瓜🎃同蕃薯🍠天婦羅 做得亦出色-🥩#鐵板牛柳粒粒燒 ($78)牛柳好大粒 咬落冇筋冇血水-🍥#大阪燒醬油豚肉炒麵 ($78)炒麵偏鹹 除咗豚肉 有紅薑絲 食落有酸薑味 -🧀🦪#芝士焗天火蠔 (每隻 $28)焗蠔熱辣辣 芝士表面微焦 汁液香滑-🍵#熱忌廉綠茶 ($35)忌廉鮮花💐拉花好標緻 要趁熱飲-🥭🥛#凍芒果活乳酸 ($48)有芒果香味 少甜少酸 似芒果奶昔-📍#七福神和食亭佐敦彌敦道311-313號康橋大廈一樓

🍣#炙五味雜錦壽司 ($60)

🍢#串燒五品盛盒 ($75)
🍥🍤#紫蘇帶子雜錦天婦羅 ($78)
🥩#鐵板牛柳粒粒燒 ($78)

牛柳好大粒 咬落冇筋冇血水
🍥#大阪燒醬油豚肉炒麵 ($78)

炒麵偏鹹 除咗豚肉 有紅薑絲 食落有酸薑味
🧀🦪#芝士焗天火蠔 (每隻 $28)

焗蠔熱辣辣 芝士表面微焦 汁液香滑
🍵#熱忌廉綠茶 ($35)

忌廉鮮花💐拉花好標緻 要趁熱飲
🥭🥛#凍芒果活乳酸 ($48)

有芒果香味 少甜少酸 似芒果奶昔
📍#七福神和食亭
佐敦彌敦道311-313號康橋大廈一樓
  • 芝士焗天火蠔
  • 鐵板牛柳粒粒燒
4 day(s) ago 0 views
母親大人嚷著要吃日本菜, 想吃靚刺身,特別是海膽, 我想了一想,便帶她到之前吃過的七福神和食亭。 菜式又多,質素又高。看了一看餐牌,發現餐牌更新了,有些菜色例如茶碗蒸沒有了, 但多了一些新菜式。刺身盛不同的配搭依舊是有的, 我們點了四號 有海膽的刺身盛($218), 選帶子。 刺身非常的新鮮,肥美。母親大人很滿意。而我當然還點了芝士焗天火蠔($78),是熱門菜式,之前吃過,念念不忘。 又肥又大的生蠔, 配芝士忌廉,很好吃。煙三文魚親子薄餅($108) 有驚喜, 每一件薄餅有差不多三片煙三文魚, 配香脆的餅底,芝士和溫泉蛋, 十分豐富。石鍋燒香蒜牛肉飯 ($68) 不過不失, 牛肉頗多,但吃到底有點油膩。可能人多,餐廳打冷氣開得很大,坐得久會有點冷,所以我們各自都點了一杯熱鮮奶忌廉綠茶($35),奶味和忌廉味比較重, 有淡淡的綠茶味。

2020-10-15 0 views
今晚同男朋友去食久違既日本菜,我地叫左四樣野。八品刺身盛盒有海膽(半板)、八爪魚、帶子、北寄貝、三文魚、金目鯛、油甘魚、甜蝦,全部各三件。全部刺身都好鮮甜,而且唔係切到好薄俾你,好正。最得意係刺身盛盒有一個用壽司醋整既三角飯糰。石鍋香辣海鮮手打烏冬湯底好惹味,好飲到男朋友飲晒啲湯。烏冬彈牙,海鮮種類繁多。七福神奄列飯一定要食,佢係真正既蛋包飯,連個底都有蛋包住飯架,而且落足雞蛋,蛋皮唔會薄身,啖啖都食到厚蛋,好滿足。免治雞肉串配有一隻蛋黄,沾黎食會滑溜啲,雞肉亦都好厚實。
今晚同男朋友去食久違既日本菜,我地叫左四樣野。
八品刺身盛盒
七福神奄列飯
免治雞肉串配有一隻蛋黄,沾黎食會滑溜啲,雞肉亦都好厚實。
免治雞肉串
2020-10-15
Dinner
八品刺身盛盒
免治雞肉串
2020-10-15 19 views
平日有88折,不過我星期五食就無。正常叫左壽司,天婦羅,串燒。壽司飯唔錯,上面件刺身就一般。天婦羅同串燒都唔錯。粉厚薄正常,燒牛舌夠厚身。叫左杯生啤,埋單六百蚊兩個人,性價比一般。

壽司飯唔錯,上面件刺身就一般。

天婦羅同串燒都唔錯。粉厚薄正常,燒牛舌夠厚身。

叫左杯生啤,埋單六百蚊兩個人,性價比一般。
2020-10-13 0 views
人大了已經不喜歡食日本放題雖然價錢相宜,但食物質素參差算下來其實也不算化算放題不經意點太多也造成浪費還是喜歡和朋友吃幾多點幾多住開這頭的朋友介紹這間《七福神和食亭》絕對平價的日本菜之選食物方面都不錯今晚經開就來光顧一下點菜是自助形式食物種類算很多選擇壽司,剌身,串燒,天婦羅各種鍋物等等蟹子沙律(小)估唔到份量如此大,絕對夠3 人share鐡板燒牛舌很大塊的牛舌,而且燒得剛好咬落完全唔韌口,味道惹味忍唔住想encore 壽司只點了自己喜歡食的有帶子,油甘魚,北寄貝及少有金目鯛味道尚算鮮美金龍蝦反卷這個也不錯芝士焗天火蠔十足份量的天火蠔用上芝士焗把蠔的鮮味帶出來配合芝士醬汁口感食落更豐厚十分滿足!同行友人十分欣賞燒三文魚頭看魚頭燒得金黃焦脆但內裏不會燒得過熟過老魚肉仍保持鮮嫩多汁我們仲點了串燒五點超飽超滿足!這餐飯3 人算下來每人才200 出頭已經可以點到成枱菜而且食物質素都不俗可以再encore
人大了已經不喜歡食日本放題
雖然價錢相宜,但食物質素參差
算下來其實也不算化算

食物方面都不錯
今晚經開就來光顧一下

點菜是自助形式
食物種類算很多選擇
壽司,剌身,串燒,天婦羅各種鍋物等等

蟹子沙律(小)
估唔到份量如此大,絕對夠3 人share

鐡板燒牛舌
很大塊的牛舌,而且燒得剛好
咬落完全唔韌口,味道惹味
忍唔住想encore

壽司只點了自己喜歡食的
有帶子,油甘魚,北寄貝及少有金目鯛
味道尚算鮮美

• 鐵板燒牛舌
  • 燒三文魚頭
  • 芝士焗天火蠔
2020-10-12 22 views
七福神和亭料理係行居洒屋style嘅日本餐廳, 喺佐敦出哂名㗎啦👍🏻 蟹籽沙律唔講個樣同味道, 咁嘅價錢(細 $52, 大 $62)唔係唔叫大啊嘛....不過要留意啦...真係好大碗😂😂😂 一枱3個人每人起碼都分到裝滿兩隻飯碗嘅份量🍚🍚 味道上就ok 嘅,正常香港日本餐廳會有嘅水準啦鰻魚手卷、七味軟殻蟹飯卷正正常常,個手卷都幾多鰻魚汁既,而軟殻蟹飯卷都幾大份,對得起個價。自家製芝麻雞翼呢個好邪惡,炸到岩岩好,雞翼肉又幾嫩~板燒牛舌&牛舌串燒呢個係我地其中一樣最欣賞既,個幾塊牛舌無論係板燒定串燒都大件厚切口感十足👍🏻 不過要我揀既話,一定係牛舌串好過板燒,因為板燒食落有啲偏硬同乾😶而串燒就反而軟淋同較香口😍😍海膽炒飯粒粒分明、乾身,亦有海膽隻黃金橙色🤩不過如果味道上多返啲海膽味就好啦😝石鍋燒香蒜牛肉飯超香又多汁多牛肉,高CP!但因為我地叫得太多野食,所以食到一半就已經食唔落🤭🤭總括嚟講呢間嘢多人去嘅話係抵食既👍🏻 壽司魚生嗰啲我哋都有叫🍱不過除咗卷物之外其實質素都係一般🤭頂得順排隊既會建議去對面壽司廊🍣 甜品方面,可惜當日sorbet 賣晒😕😕聽聞好好食,有興趣嘅可以試吓🙋🏻‍♀️.Foo

蟹籽沙律

鰻魚手卷、七味軟殻蟹飯卷

自家製芝麻雞翼
呢個好邪惡,炸到岩岩好,雞翼肉又幾嫩~

板燒牛舌&牛舌串燒

海膽炒飯

Food: 7/10
Service: 7/10
Environment: 7/10
CP: 8/10
2020-10-07 0 views
預先一日book定85折lunch,叫左個lunch set 焗烏冬,包野飲 小食 都好抵食另外, 見個個介紹 蟹味噌甲羅燒, 就叫嚟試下, 睇吓會唔會重回返喺日本食蟹膏嘅味道點知完全冇失望, 真係有驚喜又好食蟹味噌甲羅燒上檯係會包埋個飯團🍙同埋幾塊紫菜, 份量絕對啱啱好!!!!!全部夾埋一齊食真係好出色!!!極力推薦仲叫左海膽軍艦同刺身, 都係同平時食差唔多, 不過不失。最係講多次,真係好推介大家叫 蟹味噌甲羅燒🤣🤣
預先一日book定85折lunch,
叫左個lunch set 焗烏冬,包野飲 小食 都好抵食

蟹味噌甲羅燒
點知完全冇失望, 真係有驚喜又好食

全部夾埋一齊食真係好出色!!!

極力推薦

海膽軍艦

仲叫左海膽軍艦同刺身, 都係同平時食差唔多, 不過不失。

最係講多次,
真係好推介大家叫 蟹味噌甲羅燒🤣🤣
蟹味噌甲羅燒
  • 蟹肉味噌甲羅燒
2020-10-03 9 views
話說想同男朋友搵間日本野食下 由於我唔食生野 見七福神多熟食又好多好評就決定試下😚喺Openrice度預約左所以去到唔洗點等 入座後發現都坐滿哂人。我同男友第一次食 所以點左好多野😂黎到嗰下嚇親 原來野食份量好大 性價比極高👍🏻蟹籽沙律 (細)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️明明叫左個細嘅但都係勁大😂味道唔錯 必食饅魚炒飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️見到大家都推薦 忍唔住試下 又真係幾好食😍又係份量幾多金龍蝦反卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️徐左壽司同手卷 最驚喜係呢個炸蝦反卷 炸蝦好脆 必食由於我地叫得太多野食不能盡錄😂但總括而然呢度都幾值得食 適合4人之上聚會 性價比好高 食物質素高

蟹籽沙律 (細)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

饅魚炒飯
照燒雞扒
燒玉子(原味)
2020-09-27 86 views
第一次食,見openrice多人like, 湊下熱鬧。食物又真係唔錯喎舞茸野菜炒雜菜主要有椰菜。即叫即炒,熱熱地,炒得香脆果下真係正。有d洋蔥絲、菇絲、紅蘿蔔絲,仲有木魚碎令味道同質感都更豐富。惟一覺得個汁偏甜左少少。串燒拼盆五品雞翼:外層皮燒得香脆,入面雞肉都唔會太乾,鹹香真好食。小青椒:原來真係辣...唔啱食...京蔥雞:雞肉大大舊,唔且唔會乾惟獨京蔥冇串住一齊雞軟骨:脆口得黎有肉感,正。冬菇:肉地夠,好有口感,竟然都唔覺得乾身。串燒配有檸檬汁,落埋同d雞肉味道好夾!大盛魚生丼魚生丼用料豐富。海膽有黏性,唔會一夾就跌晒。本身唔多特別鍾意海膽,因覺得海膽本身始終點都帶有腥味,尤其唔靚嘅海膽,但今次我都覺得唔多腥,係新鮮。魚籽大粒鹹香唔錯。章紅魚非常之滑,好少食到。八瓜魚味道濃好食。帶子同蝦都ok。玉子少少甜易入口。而丼飯其實最緊要嘅仲有白飯,個飯質感非常好,唔會太軟太硬太黏,恰到好處。不過價值略貴左d。餐牌:

舞茸野菜炒

。惟一覺得個汁偏甜左少少。

串燒拼盆五品

雞翼:外層皮燒得香脆,入面雞肉都唔會太乾,鹹香真好食。

小青椒:原來真係辣...唔啱食...
京蔥雞:雞肉大大舊,唔且唔會乾
惟獨京蔥冇串住一齊
雞軟骨:脆口得黎有肉感,正。
冬菇:肉地夠,好有口感,竟然都唔覺得乾身。
串燒配有檸檬汁,落埋同d雞肉味道好夾!

餐牌:

2020-09-26