Unforgettabowl

Unforgettabowl (Closed)

一碗難忘
Unforgettabowl (Closed)
2K
HWS
精緻
HWS
2022-11-23
Follow
小店開了一排,上次試了腐皮壽司,今次見沙律有7折,便試吓沙律上次吃的腐皮壽司份量比想像中大,黄金魷魚腐皮壽司幾好味好多魷魚又新鮮,墨魚仔腐皮壽司就普通自選細沙律沙律菜+A類配料 (1款)+B類配料 (3款)+1款醬汁供應時間: 11:00 - 15:00原價$58 Openrice外賣自取7折$40.6A類配料 (1款)雙色薯球(Mashed Purple Sweet Potato & Potato)柚子蝦仁南瓜青瓜沙律(Pomelo, Shrimp, Pumpkin, Cucumber)吞拿魚通心粉沙律(Tuna, Cherry tomatoes, Macaroni)芝麻雞絲(Sesame Shredded Chicken)蜜柑鴨胸馬蹄沙律(Mandarin Orange, Duck breast, Water Chestnuts, Black vinegar)煙肉菠蘿鷹嘴豆西蘭花沙律(Bacon, Pineapple, Chickpea, Broccoli, Cherry Tomatoes)香烤青花椒魚柳茄子沙律(Fish fillet, Eggplant, Green Pepper Sauce)B類配料 (3款)紅菜頭粒車厘茄栗米西蘭花青瓜紅腰豆鷹嘴豆枝豆菠蘿肉吞拿魚肉日本仿蟹柳滷水雞蛋白蜜柑柚子肉1款醬汁烤芝麻醬千島醬意大利黑醋意式香草油醋汁香茅柚子醬凱撒沙律醬蜜糖芥未醬*Free Topping 最多可選 1 項提⼦乾南瓜籽黑橄欖升級餡料 最多可選 1 項煙三文魚(⼀份) +$18莎樂美腸一份 +$15巴馬火腿 (⼀份) +$15流心芝⼠ (⼀球) +$45日式照燒慢煮雞胸肉150G +$25咖喱薑黃慢煮雞胸肉150G +$25孜然燒烤慢煮雞胸肉150G +$25檸檬胡椒慢煮雞胸肉150G +$25蒜香蜂蜜慢煮雞胸肉150G +$25韓式辣醬慢煮雞胸肉150G +$25蜜糖芥末慢煮雞胸肉150G +$25芝麻生薑慢煮雞胸肉150G +$25青花椒醬慢煮雞胸肉150G +$25紫菜芝麻慢煮雞胸肉150G +$25經典香茜慢煮雞胸肉150G +$25麻辣花椒慢煮雞胸肉150G +$25加醬汁(每款)最多可選 1 項烤芝麻醬 +$5千島醬 +$5意大利黑醋 +$5意式香草油醋汁 +$5香茅柚子醬 +$5凱撒沙律醬 +$5蜜糖芥未醬 +$5加配料 (每款)最多可選 1 項紅菜頭粒 +$10車厘茄 +$10栗米 +$10西蘭花 +$10青瓜 +$10紅腰豆 +$10鷹嘴豆 +$10枝豆 +$10菠蘿 +$10吞拿魚肉 +$10日本仿蟹柳 +$10滷水雞蛋白 +$10蜜柑 +$10柚子肉 +$10雙色薯球 +$10柚子蝦仁南瓜青瓜沙律 +$10吞拿魚通心粉沙律 +$10芝麻雞絲 +$10蜜柑鴨胸馬蹄沙律 +$10煙肉菠蘿鷹嘴豆西蘭花沙律 +$10香烤青花椒魚柳茄子沙律 +$10花茶 / 水果茶/鮮榨蔬果汁 最多可選 1 項花茶 +$10鮮榨蔬果汁 +$15水果茶 +$10枝豆⼀盒 +$15腐皮壽司船⼀件最多可選 1 項中華沙律特式腐皮壽司船 +$20栗米沙律特式腐皮壽司船 +$20蟹柳沙律特式腐皮壽司船 +$20吞拿魚沙律特式腐皮壽司船 +$20紫菜肉鬆特式腐皮壽司船 +$20味付螺肉特式腐皮壽司船 +$20芥辣八爪魚特式腐皮壽司船 +$20辣味墨魚仔特式腐皮壽司船 +$20灸燒蟹籽甜蛋特式腐皮壽司船 +$20芝麻八爪魚特式腐皮壽司船 +$20味付帶子裙邊特式腐皮壽司船 +$20黄金魷魚特式腐皮壽司船 +$20龍蝦沙律特式腐皮壽司船 +$20櫻花魷魚特式腐皮壽司船 +$20蒲燒鰻魚特式腐皮壽司船 +$20蟹籽甜蝦特式腐皮壽司船 +$20北寄貝沙律特式腐皮壽司船 +$20蟹籽明太子沙律特式腐皮壽司船 +$20藍鯨拖羅蓉特式腐皮壽司船 +$20蟹籽帶子特式腐皮壽司船 +$20蟹籽三文魚特式腐皮壽司船 +$20加購 最多可選 1 項野菌磨菇湯 +$20香濃南瓜湯 +$20黑麥包 +$5沙律包裝超靚外賣碗上圓直徑約14cmx下圓直徑約7cmx高約6cm沙律菜放在底部,配料放在面每一款配料都好小粒,非常精緻,份量小我選了- 煙肉菠蘿鷹嘴豆西蘭花沙律,我吃完才發現好像沒有吃到菠蘿,可能係份量好小,又可能係我吃了唔覺- 紅菜頭粒,可能因為切得好細粒,紅菜頭本身味道不重- 吞拿魚肉,夠散幾好- 滷水雞蛋白,好有趣,沒有蛋型,好像滷水豆腐乾,不重滷水味- 意式香草油醋汁- 南瓜籽整體沙律味道唔錯,不過份量小,如果是原價,我應該不會再買Read More
Ratings
waisikmao.
上環特色腐皮壽司外賣店🥗
waisikmao.
2022-11-08
1K views
Follow
【上環特色腐皮壽司外賣店🥗一碗難忘】-今日黎到上環呢間新開嘅外賣店🔆🥗Unforgettabowl一碗難忘🥗🔆主打健康沙律同埋特色腐皮壽司🍣值得一試~-小店係上環地鐵站🚉A2出口行2分鐘就到啦呢到主要做外賣生意🥡可以foodpanda🐼亦都有少量位置可以堂食~餐廳仲響應環保♻️每日5:00之後所有食物半價❤️值得支持😗-😋自選細沙律🥗$58 ➡️$29 (50%off)💁🏻‍♀️個碗設計好似精靈球咁😝蓋上蓋子搖勻就可以食用✔️沙律菜+A類配料(2款)十B類配料(3款)+1款醬汁✔️free toppings: 提子乾/ 南瓜籽/ 黑橄欖-1️⃣柚子蝦仁南瓜青瓜沙律🥗▫️吞拿魚🐟▫️日本仿蟹柳🦀▫️滷水雞蛋白🥚柚子味好清新🤩沙律菜爽脆🥬其他食材都好新鮮😝有啲提子乾酸酸甜甜好開胃😏加埋南瓜籽🎃口感好豐富好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-2️⃣吞拿魚通心粉沙律🥗▫️粟米🌽▫️青瓜🥒▫️滷水雞蛋白🥚呢個係男朋友嗌嘅😎佢話好好味👍🏻吞拿魚洋蔥味香濃😝加埋通心粉味道啱啱好夠曬飽肚~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋腐皮壽司🍣💰$26 each ➡️$13 (50%off)▫️黄金魷魚▫️芝麻八爪魚💰$32 each ➡️$16 (50%off)▫️龍蝦沙律▫️蒲燒鰻魚▫️北寄貝沙律▫️蟹子明太子沙律我哋夜晚去到😗唔少款式都已經賣晒但呢六款味道都唔錯😛壽司都幾大隻同好足料🍣小編略嫌topping有啲濃味😆不過加埋壽司飯同埋甜甜哋嘅腐皮😜都okay 好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋紅菜頭蜂蜜水🍯 $36 each ➡️$18 (50%off)🤩高纖之選-😋羽衣甘藍青蘋果汁🍏 $36 each ➡️$18 (50%off)🤩排毒之選-📍一碗難忘 (上環)上環孖沙街11A號地下💸人均消費:$92Read More
+ 7
⭐️上環新開外賣小店 多款腐皮壽司沙律bowl⭐️
fannywu423
2022-11-06
Follow
📍「一碗難忘Unforgettabowl」- 上環今次食食食之旅嚟到上環😌行經上環見到呢間新開嘅小店個名好得意,「Unforgettabowl 」,就睇下佢有幾unforgettable 先😎📷小店位於孖沙街,主打腐皮壽司🍣、沙律bowl 同自家製果汁,走輕食路線,岩哂想keep fit /減肥嘅朋友仔🤗🍴腐皮壽司A/B款💰HK$68/3 (C/D款每件加HK$10)✨推薦指數:7/10🍣蒲燒鰻魚(C)🍣龍蝦沙律(C)🍣櫻花魷魚(C)🍣北寄貝沙律(C)🍣辣味墨魚仔(B)🍣黃金魷魚(B)每件腐皮壽司都大大件,腐皮夠哂甜,上面嘅材料都幾新鮮,有時lunch 想食少啲就岩哂🤩蒲燒鰻魚仲係即叫即燒,夠哂熱辣辣🤤👧🏻就最中意龍蝦沙律,個醬調得岩岩好😍🍴Salad (S)-蜜柑鴨胸馬蹄沙律+紅菜頭粒+吞拿魚肉+滷水雞蛋白+香茅柚子汁💰HK$58✨推薦指數:7.5/10日頭食得太heavy,就諗住買個沙律返去當晚餐,咁先可以食極唔肥🤣呢度嘅沙律比較多特別款,仲要有齊蔬菜、水果、蛋白質,仲要多種類,夠哂營養均衡😚所有食材都幾新鮮,而且切到細細粒易入口,好體貼🥰坊間好少見有滷水蛋白,呢度竟然有❗️岩哂健身/減肥嘅朋友仔😍🍴青瓜西芹鳳梨汁💰HK$36✨推薦指數:8/10呢度有自家製嘅蔬果汁,夠哂健康😍今次試咗青瓜西芹鳳梨汁,入口青瓜味好清新,鳳梨汁夠鮮甜,西芹味唔算重,好易入口,所以就算唔好西芹嘅朋友仔都岩飲😋呢款仲要係排毒之選,正呀🤤Read More
+ 8
Kimkimoo
一碗難忘..值得支持下既小店
Kimkimoo
Level 1
2022-11-01
Follow
經過見到有新開既特色小店啲野食都好精緻可愛~就係夜晚上堂之前買個沙律試下雙色薯球吸精~但估唔到個雞胸好嫩😋仲要個味道👍🏻不嬲食雞胸係想健康冇覺得想食但係呢個令我對雞胸有左新嘅認知😂仲有佢地既醬好特別😋唔記得左影😛好似有4款唔同既醬..本身諗住輕食一下冇咩期待但係食過返尋味本身就好少寫食🫣所以不足之處大家多多包涵下☺️因為真係要讚下…..等香港多啲呢啲小店睇黎可以以後食得健康又好味😚Read More
雙色薯球
雙色薯球沙律
Erika.S
Green Monday 新嘗試
Erika.S
Level 2
2022-10-31
Follow
星期一既晚上係想食得light D見係公司附近開左間新Salad店,本來行過都唔知係沙律店只係俾佢門口吸引左,所以入去睇下~見到佢menu仲有腐皮壽司船(但已經賣哂,見到有好多款都幾吸引,下次再試下)見到沙律都幾好選擇,同埋個揀法都幾新穎;有d 撈好左既沙律,又有D topping 可以自選加我揀左個大沙律,有好多味都想試個店員話就收工可以每款都夾d俾我試哈哈最後$68 夾左好大盒俾我而味道方便又真係有驚喜,每一款都有唔同嘅感覺,其中最鍾意嘅就係柚子南瓜青瓜蝦仁,好fresh! 同埋有一隻辣辣地既茄子魚都好惹味!平時我比較鍾意飲鮮榨果汁,但見佢呢度有賣蔬菜汁,所以試下~味道冇想像中咁green,反而覺得好新鮮,唔太甜,仲好飲過鮮榨果汁Read More
大沙律
羽衣甘藍青蘋果蜜蜂汁
wateryung
特式腐皮船😋
wateryung
2022-10-30
Follow
最近試用了惜食app話說個app 都好用可以減少浪費又可以執到半價美食今天到上環附近返屋企前習慣睇下有冇好野搵到呢家新開的輕食店order 左腐皮壽司一件都有半個拳頭大都幾足料, 飯又夠紮實原來鋪頭5點後都有做半價店主推介左個蔬果汁俾我老實講都有少少驚會好青草味但入口又唔係喎甜甜地又好fresh 喎食兩件, 加埋枝野飲夠哂啦見到仲有自選沙律, 下次再試先另外同場仲見到有d 樽裝梳打如果有半價優惠都會試下, 睇個名同味道都好特別下Read More