2016-10-23 229 瀏覽
平時去河畔花園都係食德美壽司今次試試和氣先!芝士原燒玉子係我最愛既玉子加芝士玉子本身就好甜好好食!再加埋熱辣辣既芝士就增添左一份滋味而且玉子厚度剛好,一口可以享受哂芝士同玉子既美味!五味三文魚,有原味、牛油果、咖哩鹽、海膽同芝士味!由左邊淡味食到右邊愈來愈濃真係好正三文魚雖然唔算好肥美,不過同唔同食材配合得不錯我最鐘意咖哩鹽同海膽三文魚!咖哩鹽依合組合好新奇!有香料既香味之餘仲會有鹽味,與三文魚味做個反襯!而海膽就好creamy !鮮度足夠,好好食見到依個雪山套餐真係嚇親!份量十足!我同朋友都係share 食原來雪山係指上層既大量蔬菜,有蔬菜作中和,食炸物都冇咁油膩,令成個飯清新左。下層係滑蛋,味道香濃,好食!飯混合左滑蛋既汁!好香好好食!炸物都做得不錯炸廣島蠔外層較厚身,好脆但保留到蠔既濕潤!一咬落去就有熱辣辣既蠔汁流出黎!皇帝蟹捧好大條,好香好好食!吉列蝦係另一個驚喜!外層同蝦肉之間有一層香料!香料同蝦肉及外層都好夾!香氣迫人!好正
平時去河畔花園都係食德美壽司
今次試試和氣先!
芝士厚燒玉子
芝士原燒玉子
係我最愛既玉子加芝士
玉子本身就好甜好好食!再加埋熱辣辣既芝士就增添左一份滋味
而且玉子厚度剛好,一口可以享受哂芝士同玉子既美味!
三文魚五味
三文魚雖然唔算好肥美,不過同唔同食材配合得不錯
吉列蝦、廣島蠔、皇帝蟹捧配雪山滑蛋飯
飯混合左滑蛋既汁!好香好好食!
炸物都做得不錯

芝士厚燒玉子