2016-08-24 9677 瀏覽
知道BOOBNE開張時係"徐康俊"做代言, 真係大喜愛呀 !但一直未能夠去食, 終於搵到愛炸雞的"親古"啦 !BOOBNE標明唔會油炸雞, 而是烤焗. 無反式脂肪, 低膽固醇等等..一星期前訂位時已經滿, 但可以WALK-IN, 所以早早6點鐘去到,一打開門, EXO已經係度歡迎我啦 !! (好識揀代言人, 先係康俊, 後EXO)始終無預約, 好彩等左一陣就有位了。而且仲可以有窗口位, 太好啦 !!坐低後, 馬上睇下餐牌先, 一睇餐牌...打正號全部都係雞...同朋友商量後, 大家ORDER左 :砂鍋魚糕湯 蜜糖炸雞吞拿魚沙律眼見其他枱都有ORDER飲品, 飲品價錢唔算平,不過見到咁都好想試試 ~Shake Blood Rita (無酒精)最鍾意係條鯊魚, 鯊魚內有好多沙冰, 好搞笑飲品都好清爽, 唔錯呀 !!砂鍋魚糕湯有少少辣, 但可以食到呀 ! 魚糕真係係韓國食到個種,好彈牙, 湯就會淡淡地, 唔會好鹹, 魚糕款式有好多種,份量都好多.吞拿魚沙律吞拿魚就係罐頭, 但沙律菜都好新鮮蜜糖炸雞完全好味, 炸雞有好多款, 但我地揀左蜜糖炸雞,好喜歡唔油炸的雞, 因為好少油,而且蜜糖令到
但一直未能夠去食, 終於搵到愛炸雞的"親古"啦 !

同朋友商量後, 大家ORDER左 :

砂鍋魚糕湯
蜜糖炸雞
吞拿魚沙律
眼見其他枱都有ORDER飲品, 飲品價錢唔算平,
不過見到咁都好想試試 ~
Shake Blood Rita (無酒精)
最鍾意係條鯊魚, 鯊魚內有好多沙冰, 好搞笑
飲品都好清爽, 唔錯呀 !!
砂鍋魚糕湯
有少少辣, 但可以食到呀 ! 魚糕真係係韓國食到個種,
好彈牙, 湯就會淡淡地, 唔會好鹹, 魚糕款式有好多種,
份量都好多.
吞拿魚沙律
吞拿魚就係罐頭, 但沙律菜都好新鮮
蜜糖炸雞
完全好味, 炸雞有好多款, 但我地揀左蜜糖炸雞,
好喜歡唔油炸的雞, 因為好少油,
而且蜜糖令到雞的皮好甜, 好脆
雞的質地好滑, 令到你食完一件又一件

我欣賞個蜜糖雞, 除了大大份, 可以食到香滑的雞肉,
配上酸蘿蔔, 令到你唔覺油膩. 個人認為酸蘿蔔太少,
如能再多更好。
題外話/補充資料: 如果你中意EXO, 食後可以問店拎一張呀 !
  • 蜜糖雞