2015-07-26 1120 瀏覽
難得有家庭聚會,5個人一齊黎PARKVIEW 食LUNCH。呢間餐廳開左廿幾年架啦,我由A1年代食起架啦,20幾年黎見住佢不斷加價,但係仲越來越多人黎幫襯。5個人叫左5個餐,每個餐包一個麵包,湯同餐飲,如果唔揀湯既話可以轉沙律。麵包有好多款式揀,仲可以配唔同既醬汁,包括沙沙醬啦,牛油同埋橄欖油,麵包送到黎仲係有少少微溫架。是日餐湯係南瓜湯,好香好滑。西班牙海鮮飯都算整得好正宗,D料都算落得幾足。卡邦尼意粉味道一殷,無咩特別。英式早餐: 呢個早餐有腸仔,煙肉,蕃茄,蘑菇,蛋,焗豆同沙律。腸仔同煙肉都係用傳統英式方法去煎,雖然較油,但其實咁先至好係正宗。至於茄汁豆,好明顯佢完全無REHEAT 過,英國邊到係凍食架,你唔整熱俾我都至少唔好俾凍冰冰既我食呀,真係有少少失望囉,因為太唔英式啦。蕃茄蟹肉蜆肉意粉: 幾重蕃茄味,不過蜆肉又少又細隻,但OVERALL味道都幾OK。海鮮意粉配龍蝦忌廉汁: 醬汁有點鹹,同埋成碟意粉真係料多過意粉, 海鮮有龍蝦, 蝦, 青口, 等等。咖啡又香又好味,溫度適中。

是日餐湯係南瓜湯,好香好滑。
西班牙海鮮飯都算整得好正宗,D料都算落得幾足。
卡邦尼意粉味道一殷,無咩特別。
咖啡又香又好味,溫度適中。