2014-12-15 3077 瀏覽
突如其來既早放,即刻搵朋友食個tea,黎個happy Friday!喺旺角想食啲甜,又想輕食,同朋友決定黎茶木。星期五既4點幾,上到黎依然要等位,幸好等左十分鐘就有位,但限時個半鐘,吃個tea時間還是足夠有餘的。先來個渴的,水果茶及蘋果黑莓茶,前者水果味還算濃郁,隨茶附送蜜糖,吃甜既人升喜歡落幾多都得,後者則茶味太濃,喝不出蘋果或莓味,不好喝。之後我地足足等左7個字都未有野黎,同侍應講完要再等多2個字先黎,由唔餓等到肚餓喇終於,送黎心太軟,加vanilla ice cream ,其實我對心太軟好食定義好簡單,流心,朱古力味濃,不要過甜,同流心要暖,呢度既頭三項都可以,可惜只是涼了,要扣分。最後係椰子奶酥吐司,吐司很脆,好重椰子同牛油味,吐司一塊切開3條,細心在每邊都烘過,很值得加分。食完啱啱好夠鐘交枱,走人。

喺旺角想食啲甜,又想輕食,同朋友決定黎茶木。

椰子奶酥吐司

食完啱啱好夠鐘交枱,走人。