Taylor Reymond

Taylor Reymond

我是 Taylor Reymond
訊息
正顯示第 110 篇(共 11 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
魚皮
牛腩
每人約$35
AUG 16

試下新野,新開張餐廳食個粉,叫左碗牛腩河加魚皮,我一睇,即刻影底,湯底好濃郁,牛腩好林,魚皮係唔同平時食開,口感豐富,大埔好多好野食,呢間可以列入十大之一,比傳統口味較有誠意,心機之作
2016-04-19
每人約$100
APR 16

$29蚊一杯earl grey tea 竟然係超級市場二十幾蚊有20包既茶包,錢係要賺,用個三蚊四蚊既茶包都唔會過份,最多收多幾蚊,一放低就知間餐廳幾有誠意,你話茶餐廳就算,coffee shop既形式,就咪咁求其,比個無人識既牌子啦 個窩夫$59,雪糕係入雪,差到呢,假朱古力味,用好小小啦,窩夫無得難食,蕉更加,唔通比隻爛咩,無心做餐廳都算,開到咁邊位,唔做口碑可以做咩,真心唔明
FEB 14

一食就令人比較咖啡弄 就比較一下 水果茶,咖啡弄勝,因為茶木細杯加上水果唔夠fresh  食物,茶木比較多選擇,主要台食較多 牛肉面好好食,好林既牛肉 鹵肉飯都唔肥,值得試 甜品 面包加雪糕好飽,唔食野應該更好食,太飽食唔落 重點 唔洗等成幾粒鐘,坐很個半鐘,趕住食,未坐低就急好唔自在,咖啡弄食一次,茶木可以再食
FEB 14

呢間野就係傳說中等好耐不過值得既餐廳,而我認為,一個鐘都可以既 食物係好一般既coffee shop 食物,質素好都不算勁好 總匯就係好大份,幾好食塊雞排 咖喱牛腩包,叻喱做得幾好,一款基本好多人鐘意既食物 水果茶,好fresh 既水果,未試過可以試下,飲過既就會feel到無咩特別,即係唔係等左兩粒鐘仙飲 重頭戲,窩夫,勁就在於熱到出煙,不過太厚,令士多啤利味道比例唔平均 試下無壞,等兩個鐘huffy無下次
FEB 14

係電視睇到介紹好想去試 小試牛都食個lunch  Service 係唔錯,好親切(某位經理),另一個好江湖 1. 意大利飯好似溝左珍珠米,所以口感過林 2.opera cake 係跌眼鏡之作,層層都茶得唔平,蛋糕質感太鞋,朱古力味太淡,咖啡味係無,小學雞之作 不過環境好好,餐廳好舒服
FEB 14

一入餐廳已經無人招呼,算,9點幾無咩人食,問下可唔可以坐其中一張無人坐既卡位,好似求佢甘比左我地坐,多謝晒sad 食物簡單似大家樂sad 質素最多係好過美心 態度衰過老麥,有個女待應可以第一次唔應,第二次話執埋台先,旁邊既男待應仲扮睇唔到,厲害 牛排,好un 吉列蝦,好梅 意大利軟飯,無呃人,唔係真正既意大利飯 暈,上次食tea 完全係兩回事,難道轉左手
銀雪魚
雙姑素鵝
2014-02-13
每人約$150
FEB 14

每碟份量只夠2-3人, 人多真係唔知點算 lollollolchopstickchopstick值得一試: 銀雪魚味道很好,好滑 焦糖排骨香口而不膩 雙姑素鵝十分好食 sad擔擔面太林了 小smile籠包中上,肉汁多 總結,時代廣場既一個幾好既選擇
1 推介
loveianjh
2014-02-08
紀念日
每人約$300
FEB 14

又寧靜又浪漫既餐廳 Starter : 帶子大菇 (唔係set menu,好香口) 三文魚沙律(set menu,所以無特別) Main course : 燒雞份量不大,剛剛好,味道不錯 lol 炭燒牛扒,好似食炭,肉質好,有d浪費 甜品,set 入面既cake 好差,無水準 huffy 心太軟似係百佳買到既龍島,完全交行貨 sad 有好既餐廳,食物可以更好
JAN 14

想食上海菜,未試過呢間所以試試 擔擔面,一般,無驚喜 宮保雞丁,唔錯,值得一試 重頭戲羊肉餃 得6粒 不過肉汁多,如果量多會好d  一隻大碟放6粒餃,好古怪 比起其他上海菜無咩特別,好難競爭 無論味道,價錢,服務,都無令人深刻地方
2013-12-31
生日
是次消費
每人約$400 (晚餐)
JAN 14

Very enjoyable last dinner in 2013. Food was great and service was excellent. When I made a reservation, the staff sent menu to me. So thoughtful.  Starter : very fresh mango salad  Main course: juicy steak and fresh fish  Good choice for birthday celebration Surprise cake with the background musicmadmadmadso cool  Warm staff made us so happy !!!
Top