去澳門要食正宗葡國菜,首選黑沙海灘附近既法蘭度。無得訂位,不過等左半個鐘左右已經有位。事關哩間餐廳食風味既,所以全店無冷氣,只得天花上幾部風扇仔。如果大家怕熱,就建議等10月後涼D先好去啦,否則會食到大汗疊細汗架。今次我8月中黎,本身的我唔太怕熱,最重要既係野要好食! 坐低叫左一壺芒果汁,飲酒既朋友可以試下葡國特色酒,望落幾吸引架,深紫色一壺有D生果粒既!食物方面,叫左招牌菜燒乳豬,沙甸魚,尤魚筒。等野食期間會有一大籃面包, 每個包都大過我塊面,但唔鐘意食法國包,所以食左少少就唔食了,留肚食主菜。燒乳豬超級好食,有少少肥肉,但感覺完全唔肥膩。適合多人分黎食,一人一舊就岩岩好。燒沙甸魚,可以話我係至愛,可惜……哩間既燒沙甸魚好咸,魚皮上好多一粒粒粗鹽,唔岩我既口味,食左半條就放棄了,但抵讚係連伴碟都製作認真,黑醋沙律好食到無得頂。至於尤魚筒亦係必食既,一d都唔韌,生熟既程度岩岩好。食到最後真係有少少熱,有杯冰冷既芒果汁就飲得合時啦。甜品方面,無咩特色選擇,所以決定去第度食。後記,門口等位位置有個酒吧地方,影相一流,而且有個小時候學校會有既足球機,大家可以藉等位時間去懷偭一番。仲有,有個

後記,門口等位位置有個酒吧地方,影相一流,而且有個小時候學校會有既足球機,大家可以藉等位時間去懷偭一番。仲有,有個玻璃櫃擺滿了唔同國家的銀紙,又係一個影相的地方。

2015-08-08
  • 燒乳豬