2014-11-24 10745 瀏覽
睇呢度食評好多讚,朋友又去過幾次,等幾耐都要排,因為真係好好食!今次過澳門點都要試下,坐了大半小時巴士終於來到,但原來開十二點,只好行下沙灘影下相,其實黑沙灣又真係冇咩睇,所以提早十幾分鐘在門口等啦,越等越多人。。真係咁好食? ! 十二點終於開門了,穿過簡單的門口,原來入到去別有洞天,後園是大大的用餐區,充滿異國的優閒風情,這裡沒有冷氣,但11月的氣温加埋風扇舒服不過,點菜喇! 燒雞半隻,燒乳豬,炒馬介優,兩個湯, 蟹煲等,先來豬仔包,好硬唔太好食,比三個我地真係浪費左,講燒雞微辣雞胸不"鞋"口, 炒馬介優唔熱,其實真係唔知馬介優係點樣,只知是一堆野冇咩特別,好似雞蛋炒雜菜咁,兩個湯古古怪怪,蟹煲隻蟹肉實淨有蟹膏但唔香成隻蟹都冇蟹味,只有調味,調味是用來帶出食物的鮮味, 而不是將調味放在食材上食調味,$358 真係極唔抵,如果到坪洲快車可以食到又好食又抵食的真正靚蟹。打個比喻呢間野(法蘭度) 個蟹煲,只可與酒樓的粉絲蟹煲相比,咁當然隻蟹係大D 靚D 囉,最後是隻乳豬,好友極力推介,因為之前食過好幾次,香脆肉質鮮味真係即燒果種,好友當然希望想和我們一起分享,乳豬到,滿心歡喜雖然$168
最後是隻乳豬,好友極力推介,因為之前食過好幾次,香脆肉質鮮味真係即燒果種,好友當然希望想和我們一起分享,乳豬到,滿心歡喜雖然$168 只得4 塊,但好食又有咩所謂,上碟唔熱, 皮唔脆兼且仲"un un"地,肉質鬆散霉霉地,冇咩味道,好像放了很久,於是好友便向服務員反映這個問題,但他們只是回答說:"我地呢道D 燒乳豬係咁係,最好既隻隻都是即燒。" 沒有再理會我們轉身便走, 吹脹我地成檯都嬲爆
,如果他們的燒乳豬是最好的,咁澳門其他餐廳的燒乳豬真係唔使識喇,呢間野已經沒對手了,廚師冇心煮浪費食材,以為做起了有名氣就是是但但,服務已經不是好,只是有,這種餐廳如果在香港早就閉店了。如果要等真係浪費光陰 消耗生命。
硬豬
古古怪怪 菜湯