2020-05-05 504 瀏覽
繼續在官也街小巷中發掘,經過門口掛住一隻大龍蝦🦞小店,主題接近都一樣係包,不過係主打美式海鮮風格。鋪頭座位不多,基本上現場氣氛岩企係到食,如果當日唔係Lunch time 時間,我諗一定會叫枝手工啤,現場仲即時睇到海鮮炒熟添。.🦞龍蝦包 ($120*)🍟轉套餐 (汽水+薯條)(+$22)🌭帶子堡 ($56*).一場黎到梗要試招牌龍蝦包,原來有分新鮮同雪藏龍蝦兩款,當日只有雪藏提供,價錢會比新鮮平,另外加22蚊跟餐有薯條汽水。現場所見烘熱麵包同時,會炒香龍蝦同帶子肉,夾好後加入特製醬就完成。店員見兩個人share食亦貼心問要唔要幫手切半,呢點有加分👍。.食用建議先帶子後龍蝦,第一啖咬落帶子堡有驚喜🤩,帶子肉幾大粒,而且有鮮味又嫩。第二款龍蝦包,起初以為雪藏龍蝦味道唔會咁出,點知食落有龍蝦獨有個種味,完全想像唔到肉質可以咁有彈性🤩。麵包軟熟又有點牛油香,一口既大細剛好咬齊麵包同海鮮,配既醬汁幾夾。.海鮮用料足,味道亦不錯,不過份量偏細,三四口搞掂,食埋跟餐炸到香脆薯條岩岩飽。價錢有少貴,但都覺得值得去試一試。_⭐️有手套和紙巾提供⭐️ 抗疫有八折,以上所標價錢為折後價*

🦞龍蝦包 ($120*)
🍟轉套餐 (汽水+薯條)(+$22)
🌭帶子堡 ($56*)

_
⭐️有手套和紙巾提供
⭐️ 抗疫有八折,以上所標價錢為折後價*