2012-09-22 1619 瀏覽
氹仔官也街 [ 熊貓葡國餐廳 ] 地點幽靜 , 每次去都沒令我及帶去的朋友失望 ~今次我又帶了兩個朋友去食葡國菜 , 我們點了以下菜式 : 1) 燒乳豬 - 皮脆肉香 , 必食 !2) 非洲辣雞 - 汁底有 d 似羅宋湯 , 但有帶辣 , 食到個個豎起手 指公 !3) 芥末燒羊鞍 - 不太羶味 , 加上濃濃的芥末 , 味道好夾 ~4) 馬介休炒飯 - 料多飯香 , 不會油膩 ~5) 蒜茸炒什菜 - 唔知係咪第一碟送來既菜 , 大家肚餓 , 好快清碟咯 ~ 6) 炭燒沙甸魚 - 呢樣係我來呢度必食的 , 唔太腥 , 肉又香 , very yummy ~7) 豬仔包 - 冇辦法唔講埋佢 , 好脆 ! 食完一個都想再食第二個8) 紅酒特飲 - 紅酒加入粒粒生果和青瓜 , 好好味 ~此餐廳場地算很大 , 可包場活動 , 也可兩口子撐枱腳 , 又可隨意出去揀紅酒 , 而且廚房及廁所都很乾淨 , 整頓飯食得好滿意 ~
今次我又帶了兩個朋友去食葡國菜 , 我們點了以下菜式 :

1) 燒乳豬 - 皮脆肉香 , 必食 !
4) 馬介休炒飯 - 料多飯香 , 不會油膩 ~
8) 紅酒特飲 - 紅酒加入粒粒生果和青瓜 , 好好味 ~

而且廚房及廁所都很乾淨 , 整頓飯食得好滿意 ~
2012-09-14
  • 燒乳豬