2012-12-13 1689 瀏覽
跟團的澳門一日遊於下午5時完結左lu沒有預先計劃的行程,連地圖都沒有,只係問了隨團的local澳門人導遊有咩吃晚餐的推介,他就叫我們去吃呢間正宗葡國野,講到又平又好食,係澳門人先去,香港人唔識的好野佢講到咁吸引,我地就乖乖地咁去左喇,都好容易找,只係在九如坊的斜對面佢的menu只有英文 + 葡文,我們簡單叫左2個set dinner一開始的南瓜湯,吃到果蓉,很好的沒有加味精返到來睇返樓上的post先發現原來呢間野的面包好似好正,但我地吃呢個餐包也好像冇咩特別~main course來了,是我叫的鴨肉飯真的吃到是啖啖的鴨肉,但佬哥就不是太喜歡它那種鴨騒 + 奇怪香料的味道這是佬哥的烤豬腩飯~嘻嘻,我覺得比鴨肉飯好吃呢~比較香口,豬皮很有咬口,肉質都ok juicy,肥膏也很肥美,只是怕肥不敢吃太多環境情調很好,MOP98也不用加10%,WAITRESS也很NICE,這裡也有free wifi可以上網~
跟團的澳門一日遊於下午5時完結左lu

沒有預先計劃的行程,連地圖都沒有,

只係問了隨團的local澳門人導遊有咩吃晚餐的推介,

佢講到咁吸引,我地就乖乖地咁去左喇,

都好容易找,只係在九如坊的斜對面

一開始的南瓜湯,吃到果蓉,很好的沒有加味精
返到來睇返樓上的post先發現原來呢間野的面包好似好正,

但我地吃呢個餐包也好像冇咩特別~
main course來了,是我叫的鴨肉飯

這是佬哥的烤豬腩飯~嘻嘻,我覺得比鴨肉飯好吃呢~

環境情調很好,MOP98也不用加10%,

2012-12-08