(非會員)
2007-01-29 635 瀏覽
我阿姨在這間餐廳做部長,而我中午時間到達澳門,要食飯兼將行李放低,待我阿姨落場後可以攞回家中。這便是到這間餐廳食晏的原因。我媽媽一直都介紹我去哩度食野...但斬眼間就三年...今次終於可以一嚐試。<br /><br />我一個人食,叫唔到好多野。食左個牛肋骨(一件版),芝屎豬排炒飯。我阿姨叫我飲水,所以冇呀野飲...<br /><br />先講佢送個餐飽..嘩,amazing,好香脆,入面好軟熟,給了我很大的驚喜~要學「伙頭仔昆布」講句,好好味呀~~<br />跟住上牛肋骨,又可叫牛仔骨,厚度適中,八成熟,味道不錯;最後個芝屎豬排炒飯...細細份,碟再加上一塊小錫紙托住,見到感到欣慰,因為我好怕食唔曬...豬排太粗鞋,過鹹,失敗...然而,個炒飯炒得好靚,係所謂的金鑲銀.質感實在<br /><br />我想會再去多次,想試下招牌菜燒羊架,海穌焗飯,唔知乜野沙律<br /><br />記住「襯熱食」<br />
記住「襯熱食」<br />