2013-07-11 11612 瀏覽
今日, 爸爸生日, 所以就帶一家人去A LORCHA 到食了~我覺得服務態度還不錯, 但是見到其他食評說BAD SERVICE, 我諗可能見人見智掛.有一個男人幾好SERVICE嫁, 伍知點解佢知我要點D咩餸, 呢個我就有D SURPRISED!我地叫左8樣野食, 我地一共8個人, 有一個老人家, 大家都食得幾開心~好~ 去相先, 提一提, 最好就係提前訂左位先, 米真係多人到冇位, 我地6點45分去到, 已經坐滿了大半間RESTRUSANT. SANGRIA: OK啊, 酒味幾重, 如果伍怕酒味重GE人, 可以試下, 得我同妹2個人飲都飲左一JAR去~豬仔包: 我地8個人, 佢比左3個包, 點汁都幾好味~ 其實人地話點西班牙炒蜆戈個汁伍錯, 可惜我地伍食得辣, 就叫左橄欖蒜香炒蜆, 點戈個汁都OK, 我爸同媽就攞黎點燴牛尾個汁, 佢地話戈個MATCH D!馬介休沙律: 如果比多次我叫, 我伍會叫. 佢伍係伍好味, 只係我覺得有D酸得制... 當我食到一舊幾大的馬介休的時候, 完全伍覺得似魚... 總之伍係好MATCH NA...葡國雞: 開頭伍叫嫁, 因為見到其他食評對呢個餸伍係甘好

葡國雞: 開頭伍叫嫁, 因為見到其他食評對呢個餸伍係甘好評. 但係媽咪覺得伍夠食, 就叫左了. 一試, 佢應該改名叫咖喱雞.. 伍多似葡國雞, 佢仲有一碟飯附上, 點汁OK GE...如果你SURPOSE係食正宗葡國雞就伍好叫勒...

薯蓉焗馬介休: 呢個我推介, 幾好味, 大大舊馬介休放左係中間, 而薯蓉又伍會話好膩, 味道適中, 如果馬介休可以再咸少少, 或者濃味D就好NA~ 但係佢地MATCH得幾好GE~

炒雜菜: 不過不失, 幾大碟!

燴牛尾: 同其他食評一樣, 真係幾冧, 佢旁邊GE薯仔同CARROT都好冧, 伍錯A, 可以一試, D汁仲可以點包添~

炭燒鱸魚: OK GE... 不過乾身左D搞到有D鞋口, 但係炭燒味好重, 好惹味GE感覺, 如果有少少汁在旁點下就好D, 就伍洗甘乾! 不過旁邊D薯仔就OK NA.. 哈哈, 比佢旁邊的POTATO搶左風頭!

葡式燴海鮮飯: 來這裡一定要試, 好味啊! 又大大煲, 海鮮都很多, 有蟹, 蝦, 青口等等的海鮮係入面, 呢個係一個濕飯, 好好味啊!

橄欖蒜香炒蜆: 呢個都係黎到呢到要點GE, 一係就西班牙炒蜆, 一係就呢個, 好味GA, 都幾多下, 點包好味~

SERRADURA: 都幾好味GE, 如果想要飯後甜品, 點呢個都OK, 冇咩特別, 開頭想點朱古力醬雪糕, 但係冇朱古力醬... 所以先叫雞蛋布甸, 點知....

雞蛋布甸: BAD... 好似D蒸老左GE蛋甘... 伍好試

我地8個人食左$1390, 不過我地後生GE請~
馬介休沙律, 豬仔包, SANGRIA
葡國雞, 薯蓉焗馬介休, 炒雜菜, 燴牛尾, 炭燒鱸魚, 葡式燴海鮮飯, 橄欖蒜香炒蜆.
A LORCHA~
雞蛋布甸:(
SERRADURA
2013-07-11
生日
馬介休沙律, 豬仔包, SANGRIA
SERRADURA
  • 葡國雞 薯蓉焗馬介休 炒雜菜 燴牛尾 炭燒鱸魚 葡式燴海鮮飯 橄欖蒜香炒蜆.