2016-10-18 436 瀏覽
成日話食日本野,但係日本野有咁多種,一日又可以食到幾多呢乙我可以好老實咁樣話俾自己聽,自己係眼闊肚窄。。所以係我諗爆頭嘅時候,朋友就已經決定咗去食日本放題啦,乜嘢都有得食,唔使嘈,唔使煩,哈哈。首先想來個刺身,呢度用嘅蝦,唔係用甜蝦而係用好似成隻手咁大嘅海老,好新鮮,好爽口。我眼望望左好耐,點解隔離枱會有龍蝦刺身食,但刺身紙上面係冇得點嘅呢?我初頭以為係另外自費,爭d想食到喊出嚟,哈。點知龍蝦刺身就係我隔離出現啦!原來係做緊優惠,每位四個人就可以送一隻龍蝦刺身,超抵啊。啲肉好爽,好正,好感動呀!送完龍蝦就再送埋個海膽,仲要係成板嘅海膽,原來每逢兩個人惠顧就會有一板海膽送架啦!好滿足囉!呢個沖繩苦瓜炒蛋又幾好食喎,苦瓜炒蛋炒出嚟啲蛋一啲都唔老,而且上面仲有啲好似中式豆豉鯪魚嘅豆豉,咁樣撈埋落去個炒蛋,鹹味顯得相當惹味。仲有天婦羅,呢度嘅天婦羅比較多款式,選擇除咗平時比較常見嘅番薯,芋頭,洋蔥之外,仲會有粟米,多春魚等等。特別推介係粟米天婦羅,粟米超甜。一場嚟到再試試個火鍋,一個人加20蚊就可以任食。配料幾多選擇下,最重要梗係有我最愛嘅肥牛bb喇!食到甜品啦,甜品全部放喺個雪條櫃嗰度,除你

乜嘢都有得食,唔使嘈,唔使煩,哈哈。

食到甜品啦,甜品全部放喺個雪條櫃嗰度,除你自己鍾意攞嚟食。另外仲有一個雪櫃係放雪糕泡芙嘅,一粒粒,幾精緻。
2016-10-14