2012-05-14 597 瀏覽
今次我來的目標係搵驚喜!鐵板黑椒豬手-真驚喜!好嫩滑的豬手!汁夠惹味!果然係招牌菜!脆皮燒乳豬-驚喜2!可能因為係新鮮烤好,好薄好脆皮呀!又唔會好似一般市面上的燒豬太鹹!值得一試!啫啫通菜-驚喜3!熱辣辣煲上,雖然份量唔夠,但味道唔錯。食完一次叫了第二煲!油浸筍殼魚-驚喜4!外表似係一條炸好的魚,浸在豉油入面。但估唔到肉質係好似蒸魚咁嫩滑鮮味!!真係好值得再來食!!炸大腸-雖然冇乜驚喜夠乾身香脆,喜歡炸大腸的人士可試。薑蔥桶蠔-食得出桶蠔係真的新鮮桶蠔,但我略嫌唔夠入味,同埋桶蠔跟薑蔥的味唔襯。豆豉炒蜆-Order了例半才夠我們一圍檯的份量。好大隻的蜆,可惜汁唔夠惹味,鑊氣未夠,突出唔到大蜆的鮮味。大炒皇-麻麻地,太咸。值得一讚的是有白飯魚仔。炸鯪魚球-一定唔係我食過的炸鯪魚球中最好。肉唔夠實,太軟,炸得唔夠脆。炸子雞-冇大驚喜,但可入口。
今次我來的目標係搵驚喜!

鐵板黑椒豬手-真驚喜!好嫩滑的豬手!
汁夠惹味!果然係招牌菜!
鐵板黑椒豬手
脆皮燒乳豬-驚喜2!可能因為係新鮮烤好,好薄好脆皮呀!
又唔會好似一般市面上的燒豬太鹹!值得一試!
脆皮燒乳豬
啫啫通菜-驚喜3!熱辣辣煲上,雖然份量唔夠,但味道唔錯。
食完一次叫了第二煲!

油浸筍殼魚-驚喜4!外表似係一條炸好的魚,浸在豉油入面。
但估唔到肉質係好似蒸魚咁嫩滑鮮味!!真係好值得再來食!!

炸大腸-雖然冇乜驚喜夠乾身香脆,喜歡炸大腸的人士可試。
炸大腸
薑蔥桶蠔-食得出桶蠔係真的新鮮桶蠔
,但我略嫌唔夠入味,同埋桶蠔跟薑蔥的味唔襯。
薑蔥桶蠔
豆豉炒蜆
大炒皇-麻麻地,太咸。
值得一讚的是有白飯魚仔。
大炒皇
炸鯪魚球
炸子雞-冇大驚喜,但可入口。
炸子雞
題外話/補充資料: 記住book位...我地book左來到都未有位住要等~peak hour好多人要排隊。 [b]服務態度要讚讚,夠晒殷勤![/b]:D 但係最失望係食完飯經過廁所偷望廚房時,發現有個廚師[b]擔住煙頭[/b]準備緊熟食....太唔衛生了....破壞晒我對呢間野的好印象...so sad....
2012-05-12
生日