2013-11-05 2253 瀏覽
這次是第三度幫襯 Yo Bago呢!事源老闆成日話冇機會去食,今日我倆遲左開飯,於是便提議同佢嚟呢度食,等佢有機會試呢間Bago 啦!初時還擔心遲去會full house,想不到竟然仲有兩張二人枱呢!不過睇真啲呢兩個位係新加落去既,唔怪得小店看落去細左啦!坐低稍為研究左一陣就落單了,這次我要試 Philly Cheesteak,本來想要 Honey Wheat Bagel,可惜冇貨,左揀右揀後我決定挑戰 Spinach Bagel,話挑戰係因為我唔食菠菜的,本來眼訓的我好想飲Mocha,可惜呢度只有咖啡或熱朱古力,所以我就試熱朱古力了,埋單先知要$25一杯,有點貴。老闆就選我推介125g牛扒芝士Bagel,佢揀左 Ten Cereal Bagel及試飲佢既咖啡。等左一陣間我倆既Bagel午餐來了,我的 Philly Cheesteak其實猶如輕量版既芝士牛扒(125g)Bagel,但芝士足,牛繼續有牛味,較125g平10元。Spinach Bagel冇菠菜味,OK喎!老闆話我的推介很不錯,不過由於我地坐正喺煎物區,所以勁大油煙味,下次都係坐遠少少。質素穩定同區少有(其實係冇)要我第四度
等左一陣間我倆既Bagel午餐來了,我的 Philly Cheesteak其實猶如輕量版既芝士牛扒(125g)Bagel,但芝士足,牛繼續有牛味,較125g平10元。Spinach Bagel冇菠菜味,OK喎!老闆話我的推介很不錯,不過由於我地坐正喺煎物區,所以勁大油煙味,下次都係坐遠少少。質素穩定同區少有(其實係冇)要我第四度光顧絕對冇難度呀!
芝士牛扒(125g)十穀 Bagel 子56)
Philly Cheesteak ($46)
芝到呢!
2013-11-05
芝士牛扒(125g)十穀 Bagel 子56)
Philly Cheesteak ($46)