2015-10-13 1372 瀏覽
平時weekday 這拉麵店大排長龍, 今日唔係工作天所以人少少便去試試。店內做出日本感覺, 位子亦小小。檯上有涼涼冰冰的日本茶~~ 配合辣辣熱熱的拉麵超正呢!!!香辣沾麵 $88 (特盛) 麵可點選冷或熱, 我地揀冷麵, 想感受冷熱交替感覺。拉麵很彈牙, 但麵不冷, 只是常溫。 湯香辣, 但油偏多… 有3-4塊豚肉, 脂肪分佈平均, 很香口, 肉質彈牙。 特盛分量勁爆多! 男生吃完後也超飽飽 (3種份量都是同價錢 ) 蚊蚊覺得淨食沾麵有D dry ..周月拉麵 $88 湯濃度我揀淡拉麵韌度剛好, 爽口。蛋是溏心, 叉燒很入味而且”林”身很易咬, 不肥不瘦肉質很好。 湯雖然是淡濃度, 不過對於我是剛好, 因為平常去的拉麵度太咸太濃了! 而這濃度是剛好, 有木魚味。周月餃子 $40只有5 隻, 我地唔夠喉, 好想encore !! 不過8蚊隻實在偏貴>< 外表黃金色, 香脆, 咬下肉汁都流晒出黎~~~ 絕對值得一試!!!相比有些一碗百多蚊的一碗拉麵, 這間評價是上上 !!!~ *這店我推薦湯拉麵多於沾麵

) 蚊蚊覺得淨食沾麵有D dry ..
周月拉麵 $88 湯濃度我揀淡
周月拉麵