餐廳: 富嘉閣
資訊:

2015-04-26 3629 瀏覽
呢間酒樓位處屋企附近嘅office,成日都經過,但就甚少幫襯 (因為格局似高檔嘢)。今次為咗請屋企人食餐好,就一於嚟歎吓茶啦!我哋點咗啲大路嘅點心,例如牛肉球,春卷,燒賣等,味道同出面差唔多,冇咩特別另外甜品嗌咗黑芝麻流沙包同蛋撻仔,甜度適中,但流沙包唔夠流同味道偏鹹,但可以接受。值得一提嘅係避風塘蘿蔔糕同呢度獨有嘅芝心蝦丸: 呢款切粒蘿蔔糕一向惹味,蒜香撲鼻,食得辣嘅朋友不妨一試 (不過食完會飽咗一半因份量唔少。。好彩唔太油)至於蝦丸就好彈牙有咬口,蝦味都夠,流心芝士唔會太鹹/滯,試得過。。但建議唔好點伴碟嘅柚子醬,因為醬甜味搶咗蝦丸嘅原味佢呢度勝在夠寬敞,同隔離枱唔會迫住晒,傾計舒服。。而且落地玻璃夠空間感同光猛,價錢偏貴應該係食埋裝修。有機會會再嚟試吓佢晚市餸菜

2015-04-26
  • 避風塘蘿蔔糕