2014-03-29 3094 瀏覽
唔睇過AE卡既優惠,都唔知美心旗下既寶號有成十幾二十個,平時覺得幾好食係誠哥酒店入面既海逸軒都係美心既,實在估唔到.一間成功既企業,發展咁多UP MARKET,實在有料到.之不過美心MX既水盡老實說真的麻麻,要改善一下BTW今日來到8月芳食午餐,原因只係朋友係美心既FANS,我就只有搵最近屋企又未食過既8月芳不過都欣賞個環境裝修係做過功夫,只係位與位之間好迫,好物盡其用大中小點價錢一目了然$38  銀杏濃湯浸菜苗,菜苗爽口帶少少草青味,最愛這種天然味道,所謂既濃湯就係類似魚湯,但不夠濃幸好不過咸,銀杏味道甘苦帶甜,十分開胃$?? 蒜片一口牛柳,現在好多酒樓都做這款,呢度算做唔錯,牛柳約7成熟,帶黑椒香,牛肉嫩滑,加上炸得香脆既蒜片同食,十分惹味$34 韭黃鮮蝦腸粉,粉皮不算很滑個隻,粉皮也不是薄的做法,但蝦肉很爽口,而且很大隻,味道清甜,加埋甜豉油,鮮味十足$9X 一品砂鍋飯,其實個味道就係帶蠔油味,有點似荷葉飯既變種炒飯版,但比起荷葉飯更愛呢款因為飯粒有口感,又夠重口味$29 荳苗炸蝦筒,呢個幾得意,外皮係炸到有種脆餅既感覺,蝦肉混埋荳苗很清甜,但無可被免是油膩感重一點$28 燕子口

大中小點價錢一目了然
蒜片一口牛柳
$28 燕子口水奶黃水晶包,看個皮爆左就知出事,幸好餡料唔太甜,但FELL唔到燕子口水,奶黃亦唔夠RICH

總結來講係唔錯既,味道屬中上,只係座位太迫,好無空間感,但裝修又唔算差,實在有好有壞

多謝朋友請客,我估每人百五蚊掛
2014-01-24
蒜片一口牛柳