2016-03-22 4346 瀏覽
朋友兼同事生日 約埋幾個傾得幾咀同事celebrate.早兩日前預訂 接電話嘅姐姐話比間房我地 梗係好啦去到餐廳 eeeee private room 要除鞋嘅 好在我有著socks lunch set 有好多選擇 刺身 壽司 熟食都有價錢由二百多元起左揀右楝後 決定order一個 dulex lunch sushi set Hkd 298 前菜係茄子 佢用麵豉 甜豉油煮過 茄子夠入味我個set 有麻將salad 蒸蛋 同miso soupsalad 夠凍夠新鮮 steamed egg 一般 比較水同唔夠熱 miso soup 有豆腐同海帶 味道不錯 唔太濃登登登登 我個set上枱了個碟好大呀⋯⋯壽司set 有十件壽司加卷物一上枱我先食三文魚子同海膽軍艦 以免紫菜唔脆我個人好怕三文魚子腥 但呢個鮮到不得了 入口卜卜聲 三文魚籽粒粒係口腔爆發 加上新鮮紫菜 好食到講唔到野海膽鮮甜 同飯嘅比例差不多一比一 好正可能其他壽司太出色 蝦壽司比下去 雖然口感夠夾 但唔夠鮮甜 好似無咩味咁油甘魚 油份爆多 魚脂豐富 好滿足呀⋯⋯食到最後 拖羅。。。哎呀 真係唔捨得放入口 望上去 粉紅色肉質加上一層
朋友兼同事生日 約埋幾個傾得幾咀同事celebrate.

早兩日前預訂 接電話嘅姐姐話比間房我地 梗係好啦

個碟好大呀⋯⋯壽司set 有十件壽司加卷物

一上枱我先食三文魚子同海膽軍艦 以免紫菜唔脆

海膽鮮甜 同飯嘅比例差不多一比一 好正

油甘魚 油份爆多 魚脂豐富 好滿足呀⋯⋯

食到最後 拖羅。。。哎呀 真係唔捨得放入口 望上去 粉紅色肉質加上一層返光嘅魚油

正 美中不足的是有小小筋

總括而言 大滿足嘅一餐