灣景廳

Harbour Restaurant
餐廳: 灣景廳
資訊:

啊媽放半日假 揀呢間近佢公司既酒店食lunch buffet黎之前睇openrice食評覺得d野食無乜特別 不過有得食都好期待啦點知真係勁驚喜 我覺得d熱盤好有誠意 就係淨係影左呢5幅相 因為懶同埋為食 淨係想爭取時間食野海鮮刺身:蜆無沙但無乜味 惠康買果d仲甜青口 不嬲都覺得呢樣海鮮好難食 不過都食左好多隻蝦 食左好多隻 無乜特別三文魚 好新鮮!!!!!一次過比好多立魚 ok啦!!呢隻魚不嬲都無乜味壽司飯 有好多飯素係面 好香 好多三文魚係底 仲有蟹柳玉子紫菜酸薑配料冷麵 唔係講笑 覺得d麵臭酸酸地臭臭地壽司有好多款 腐皮啊 粉紅色&綠色太卷  玉子 假鮑魚 立魚 沙律冷盤:3款沙律菜 有黑醋同橄欖油喎!!! 之前睇食評話無 可能間酒店有睇呢到食評 所以而家加返仲有有蕃茄仔,甘荀絲,鷹咀豆,粟米 整好既沙律有薯仔沙律同雜果沙律 覺得呢2樣沙律好無誠意 食都費事食 如果有紅菜頭沙律/牛油果沙律/雞胸沙律就正啦不過極之驚喜既係有黎麥沙律!!!!好好味!!!!!!!!呢樣就勁有誠意啦!!!!!!食左極多 好少見buffet有黎麥沙律 真係好鍾意 仲有唔記得3款定4款芝士 都好唔錯仲有好似4

海鮮刺身:
蜆無沙但無乜味 惠康買果d仲甜
青口 不嬲都覺得呢樣海鮮好難食 不過都食左好多隻
蝦 食左好多隻 無乜特別
三文魚 好新鮮!!!!!一次過比好多
立魚 ok啦!!呢隻魚不嬲都無乜味
冷麵 唔係講笑 覺得d麵臭酸酸地臭臭地

沙律冷盤:
仲有有蕃茄仔,甘荀絲,鷹咀豆,粟米
仲有唔記得3款定4款芝士 都好唔錯
仲有好似4款凍肉 唔識邊隻打邊隻 4隻都好食
麵包都有4款

熱盤:
1.omg!!!有龍蝦意大利飯!!!!!!!!!!!!開心死!!!!一打開個蓋即刻笑左出黎!!!!咁岩今朝好想食意大利飯 仲特登落惠康買左包即食意大利飯 估唔到呢間200蚊樓下既lunch buffet都有!!!之前去香格里拉食dinner buffet都無意大利飯囉!!!!!!!!勁有誠意 意大利飯勁香好好味 好鍾意呢款有pizza味既意大利飯!!!!!!

2.香草包雞-初頭以為係珍珠雞 食果陣先知原來成隻都係雞肉黎 勁香 調味調得好入味 不過好油 食左7隻.......覺得好好味

3.燒牛肉- 不嬲都覺得呢樣食物雖然睇落好吸引好靚好淋好juicy 但其賓好難咬 度度食都係咁

4.羊架!!!!d肉好淋好好味!!!!隻隻都勁大隻 想揀隻細隻d都唔得

5.豬肉上面有攤蕃茄醬 唔記得咩名 但d肉都係好淋好香好好味

6.芝士安格斯牛肉 d肉好似漢堡扒咁 勁香芝士味 好juicy 超好味

7.白汁海鮮 芝士白汁浸住d帆立貝三文魚 好香

8.粥檔- 好好味 粟米菇皮蛋仲有好多配料揀  不過d配料全部都切到好細粒

9.湯 有椰子雞湯同白汁湯 淨係有飲中湯 痴線 個湯好甜好好飲囉!!!!不過都好多油

仲有揚洲炒飯,蝦米節瓜,香草薯仔,豬腳薑,腐皮卷,梅子排骨 仲有幾款不過一時唔記得
不過淨係睇頭6樣熱盤 都覺得勁有誠意啦!!!!!!!

甜品:
甜品我覺得唔岩我口味啦 因為我鍾意食海綿蛋糕 但佢全部都係芝士蛋糕/毛屎
有oreo cheese cake 提拉米蘇(唔記得英文點串) 2隻啫哩 咖啡毛屎蛋糕(最鍾意呢個)
柚子芝士蛋糕 仲有幾款蛋糕又係唔記得左
有涼粉 可以自己加奶同糖漿 又係其他buffet好少見
有蕃薯糖水,麵包布癲,3色&芒果雪糕,朱古力噴泉,水果有火龍果哈密瓜菠蘿
飲品有凍熱咖啡茶 自己落奶&糖 不過佢話冰咖啡同冰茶 其實一d都唔冰 室溫 係啦仲有橙汁!!!

總括黎講好滿意啦 因為近排食過好多200蚊樓下lunch buffet/放題 都會自助餐廳啊,城景閣,極尚大瀛喜,ava slash bar(呢間覺得好搵笨) 覺得灣景廳d野食明顯有誠意過呢幾間好多 第1次覺得2個半鐘係唔夠食 真係好想聽日再去食過 真係講真 就算唔係聽日都應該今個月內再黎食多次 如果灣景廳既老細有睇openrice 請你一定要保留黎麥沙律意大利飯香草包雞 呢3樣野我好鍾意食!!!!!!!!!!!!我唔做功課打呢個食評都係因為真心覺得好滿意!!!!!!!!埋單2個人376蚊 都ok啦!!!!服務方面都唔錯 又肯比我換位 又唔係話好殷勤既 不過我想比5分喎!環境都好大 坐得幾舒服 暗暗地幾好feel 都係比5分!!!味道4分啦 沙律甜品方面扣左少少分 衛生...食食下成日都見到有烏英圍住我d食物飛 可能d食物太香 同埋呢樣野好難控制 佢擺野食張台都好整齊啊 4分啦 抵食果方面我覺得極抵食 $178.6一個人有意大利飯黎麥沙律香草包雞食喎!!!!終於打哂 做功課先!!!!
2016-07-04
$178.6 (午餐)
用餐優惠
信用卡優惠