2015-10-04 630 瀏覽
喺馬鞍山住左多年,可以話你知甜品店唔多選擇,講到會多去既店應該係梨巴王子啦!我覺得佢地既甜品喺馬鞍山區黎講比較用心,算係幾好架啦!呢晚同朋友一齊黎叫左最普通既芒果布丁,哈哈...成隻獅子咁笑嘻嘻,好得意啊!芒果味濃度算中上,布丁質地滑dodo,多d花奶岩哂我,而且唔會太甜,幾正吖。呢個好似叫鮮果三色船,下面有3球雪糕(草莓,雲尼拿,朱古力),上面佈滿鮮果,加上芒果汁,同埋西米粒粒,天氣熱食呢個透心涼,最愛佢多鮮果,感覺上健康d (笑)。燉鮮奶就好普通啦!如果熱食可能好d,凍食唔夠滑,奶味唔出,不過都係同一優點就係唔太甜。最後就係傳統既渣渣啦!講真,渣渣唔係周圍都整得好味架,呢到煲得好林,起哂沙架,料仲好足添,我覺得渣渣熱食好味d。