德福閣

Stanford Café
2012-09-11 338 瀏覽
今日同男朋友去食飯慶祝生日,個場比較細同少野食,不過2百幾蚊我覺得ok的真係如之前d食評咁講,(生蠔,蟹腳)要排隊等食=.=生蠔--是珍珠蠔,細細隻唔腥重幾鮮甜,(我平時唔太食蠔的)蟹腳--真係好幼細....重霉霉地同偏咸,食2條就無食了三文魚刺身--幾鮮甜(不過又係要排隊=.=)其他凍海鮮只有蝦(好腥唔新鮮),青口,同無肉淡到無味既蛽仔.....炸魚柳一般(炸得太乾)瀨尿蝦好好食,幾大隻不過出左2輪就轉第樣野了天婦羅普通焗扇貝都唔差特色食物--煎魔鬼魚幾特別,不過我同男友都覺得同其他魚無咩分別螺片香菇鮮奶杯蛋--咸咸地有d鮮奶同蛋味,ok既焗蠔味道幾好,不過唔知點解一個蠔入面放3-4粒蠔仔肉@@燒雞翼好肥美,味道不錯,但裡面好似燒得唔夠熟沙津有火腿,生菜,麵包粒之類啦楊枝甘露好浠,但幾好味,重要係凍既^^梳fu里,依個真係好正,好好味,又熱又唔太甜,好似棉花糖咁入口即溶即做班cake幾好味重有d蛋糕同生果,西餅,布甸凍飲只有萍果汁,重有啤酒其他都係熱既咖啡,鮮奶任飲我就食左咁多,其他個幾種熱野就無試過,基本上生蠔同蟹腳出得唔多,每次出廿零隻,三文魚又係出唔多,個場細無咩野食,d人就唯
真係如之前d食評咁講,(生蠔,蟹腳)要排隊等食=.=

生蠔--是珍珠蠔,細細隻唔腥重幾鮮甜,(我平時唔太食蠔的)

蟹腳--真係好幼細....重霉霉地同偏咸,食2條就無食了

三文魚刺身--幾鮮甜(不過又係要排隊=.=)

炸魚柳一般(炸得太乾)
瀨尿蝦好好食,幾大隻
不過出左2輪就轉第樣野了

天婦羅普通
焗扇貝都唔差
螺片香菇鮮奶杯蛋--咸咸地有d鮮奶同蛋味,ok既
焗蠔味道幾好,不過唔知點解一個蠔入面放3-4粒蠔仔肉@@
燒雞翼好肥美,味道不錯,但裡面好似燒得唔夠熟
沙津有火腿,生菜,麵包粒之類啦

楊枝甘露好浠,但幾好味,重要係凍既^^

即做班cake幾好味
重有d蛋糕同生果,西餅,布甸

凍飲只有萍果汁,重有啤酒
其他都係熱既咖啡,鮮奶任飲

我就食左咁多,其他個幾種熱野就無試過,基本上生蠔同蟹腳出得唔多,每次出廿零隻,三文魚又係出唔多,個場細無咩野食,d人就唯有排隊拎依幾樣野,排頭位個幾個人基本上一定掃晒,後面個d人就無份,睇住d人食兩食又要趕住去排隊,真係食得幾辛苦,咁岩我地隔離台有成家7個人,有個10歲左右既小朋友,佢既排隊搶食真係一流=.=第一輪出生蠔佢掃左十幾隻,行過我前面佢d口水流晒落件衫度..=.=又拎住隻碟無手抺.....佢阿哥成晚話其他人搶野食..好燥,其實佢屋企人先最勁,阿爸同細佬狂掃d生蠔同蟹腳,其他人都拎唔到....

我男友都話,食三個鐘,有一個鐘排隊,隔離台個男仔食得咁燥咁辛苦,不如唔好食

8點幾d人差不多食飽了,就開始唔多出野了=.=
而家有9折再上網印張5%coupon,折後盛惠$254.6一個人
題外話/補充資料: 個度既服務員真係好好禮貌,燒肉同做班cake個兩個男仔真係好贊^0^我男朋友都贊佢地好好!!
2012-09-09
$256.4