2016-02-23 433 瀏覽
今天要去這個商場攞嘢, 所以就嚟左呢間酒樓飲茶, 已經好長一段時間沒有來了. 不用等位, 感覺裝修好像有點不一樣的. 好似靚左, 唔知係咪裝修過呢.叫左一些點心食, 炸兩腸粉, 腸粉上面係有好多蔥花的, 腸粉的皮都好薄身, 入面的油炸鬼唔算好脆, 味道還可以的, 加埋豉油一齊食, 好味道的, 但如果可以再熱D, 再脆口D仲正.仲有百花釀魚肚, 紫米糯米卷, 鮮蝦菜苗餃. 百花釀魚肚, 蝦膠好大件, 上面還有一些蟹子的, 好爽身又夠鮮甜, 好味, 下面的魚肚都好爽口, 都算好大塊及唔會好硬, 係好乾淨及冇雜質的, 吸晒蝦膠的汁, 一啖咬落去, 好多汁好好味又JUICY呀, 仲有鮮蝦菜苗餃都大大粒, 有三粒的, 餃出面層皮都夠晒薄身, 可以睇到入面的材料, 好似透明咁, 入面有咩, 咪有豆苗, 仲有鮮蝦, 菜苗好鮮甜, 好多汁, 鮮蝦啖啖都係, 好爽口, 又彈牙, 好正, 又好足料的, 紫米糯米卷, 有三件的, 賣相精緻, 紫米的顏色好深色, 好紫的呀, 出面的皮好白, 同埋好薄, 入面的紫米好多, 有些花生, 蝦米, 好香的, 唔會好甜的, 好味.這間酒樓食物水準進步了, 我記得之前來的
這間酒樓食物水準進步了, 我記得之前來的時候, 有一段時間係好難食的. 今天改觀了.
2016-01-30
下午茶