2015-10-04 996 瀏覽
媽媽一直想試牧羊少年afe,今天俾自己放下假,有機會同媽媽去。行過去,排左一陣隊都2點了,等三個字,2.15就是他們的下午茶時間。呢個下午茶餐menu同我兩個月前來的是一樣的,我就揀左上次無叫的黑椒牛柳絲青椒炒意粉,New York Cheese Cake同 Cappuccino.先來的Cappuccino響觀塘返工之後,去地舖,樓上cafe食lunch n dinner既次數簡直係無數,cafe最緊要並唔係只係碟沙律,意粉, 意大利飯,牛排等幾好味, 而杯咖啡同環境係較緊要的。呢度杯咖啡可以話係我呢兩年來最好飲的一杯 cappuccino. 它除了有“美貌”外,還有內涵:超細滑的的泡沫,泡沫,奶及咖啡都乎合 cappuccino各三份一的條件,奶的温度和味道都剛好,咖啡味都唔太濃“搶”個奶味,值得俾多幾個讚佢。黑椒牛柳絲青椒炒意粉牛柳絲無用梳打粉“嗱”過的,牛柳絲與青椒絲切得一樣大小,意粉煮得煙靱,雖然話係黑椒,但唔辣,黑椒味香濃。New York Cheese Cake失望在面上沒有sour cream,點解會咁嫁而且魚膠粉落重左,所以唔會有軟感,只係實“的的”咁,但味道還可以,可

先來的Cappuccino

黑椒牛柳絲青椒炒意粉

New York Cheese Cake

但味道還可以,可以話係。。。唔可期待咁多吧!
兩個人,兩碟意粉,一件cake,兩杯起斗既cappuccino,加埋一都係 $130, 可以舒舒服服歎個下午茶,傾下計,覺得很值!

2015-10-03