2015-11-30 619 瀏覽
最近聽朋友介紹呢間石窩烏冬專門店, 今日終於有機會嚟試, 店裏牆上黑板畫咗唔同可愛插圖, 餐牌好可愛, 有七款湯底選擇, 樣樣都想試, 友人選咗龍蝦芝士, 而我心大心細又想食南瓜又想食芝士, 我就大敢問侍應可否破例叫廚房做南瓜芝士湯, 侍應問完廚房就話ok, 仲要唔洗加錢, 跟芝士湯同價加10蚊就得喇,好開心可以將兩樣至愛夾埋一齊試, 呢度主食都有好多款, 我地選了牛尾同朱手, 小食就選了雞軟骨餃子同野菜燒餅, 石窩上枱仲滾架, 暖笠笠係冬天食岩晒, 南瓜香甜味配上芝士, 仲有微微拉絲正呀😍, 醬燒朱手無骨軟淋淋好入味, 朋友個芝士龍蝦有蝦殼真係有龍蝦啵, 大家飲湯時要小心, 偷咗舊牛尾試, 好少食店用牛尾做配料, 值得推介! 雞軟骨餃子煎到脆脆地, 野菜燒餅好足料, 多菜少麵粉食落唔會膩既感覺, 配上燒汁木魚碎簡值係一絕👍
南瓜芝士朱手烏冬
龍蝦芝士牛尾飯