餐廳: 大中華飯店
資訊:

2014-12-07 7625 瀏覽
第一次寫食評, 貢獻左比一直想食、但又一直冇食到的大中華「大中華」係一個比較地道同埋平民化的「名星飯堂」, 志蟻、衫哥成日都會去幫襯架~~~第一次黎食, 當然唔可以錯過佢地個鐵板豬手啦!<鐵板黑椒豬手>一上枱, 見到大大隻豬手, 正wor! 香味撲哂埋黎! 影完相之後, 即刻幫佢分屍骨肉分離, 忟得好林好入味, 食落又唔會話覺得好油, 真係唔錯!除左豬手, 我地仲叫左個菜一黎到見到, 嘩!! 咁大碟?? 不過睇真d, 佢都係鋪左一層啫呢個好似叫蝦米蒸勝瓜d蝦米都幾大粒, 而且幾香口, 抵讚!再加埋用蒜蓉粉絲一齊蒜, 都好香不過食下食下就會覺得有種油膩感湧上黎尤其是係d粉絲, 吸哂d油, 都咪話少野!本身仲叫左豉汁炒蟶子, 但漏左單, 所以就由佢啦~~兩個人, 叫左兩個飯一枝啤酒$200幾蚊落樓, 算係咁啦!
第一次寫食評, 貢獻左比一直想食、但又一直冇食到的大中華

第一次黎食,
當然唔可以錯過佢地個鐵板豬手啦!
<鐵板黑椒豬手>

一上枱, 見到大大隻豬手, 正wor! 香味撲哂埋黎!
影完相之後, 即刻幫佢分屍

除左豬手, 我地仲叫左個菜
呢個好似叫蝦米蒸勝瓜
d蝦米都幾大粒, 而且幾香口, 抵讚!
再加埋用蒜蓉粉絲一齊蒜, 都好香
不過食下食下就會覺得有種油膩感湧上黎
尤其是係d粉絲, 吸哂d油, 都咪話少野!

本身仲叫左豉汁炒蟶子, 但漏左單, 所以就由佢啦~~
兩個人, 叫左兩個飯一枝啤酒

$200幾蚊落樓, 算係咁啦!
2014-12-01