餐廳: 元気寿司
資訊:

2015-12-31 430 瀏覽
以前好中意食元氣覺得款式多又幾好食, 但而家愈開愈多壽司店, 就好小食元氣了,今日黎到元洲商場諗唔到食咩, 見元氣無人等就再食下~呢間元氣幾大間, 好寬敞, 卡位都有好多~而家新推出緊呢個series, 但今次Vi就無試到, 都係食番以前食開既款式~首先係火灸三交魚壽司, 呢度既火灸三交魚壽司最好食既地方係加左沙律醬,同埋火灸左既三交魚好軟滑, 有油香, 幾好食~但呢個元氣卷就差左, 三交魚食得出唔係咁新鮮,裡面脆魚亦唔脆~牛油果軟殼蟹卷係Vi必食既, 大大件軟殼蟹o係裡面,夾埋d牛油果好味道, 而且飯既比例唔多, 所以有成口都係軟殼蟹既感覺而波士頓卷係Vi第一次試, 裡面粒魚生細到唔係好食得出,入面加左芝士有點怪, 同壽司飯唔係幾match~最後呢件炸蝦手卷係要自己包既, 紫菜同蝦分開,咁紫菜就唔怕會林, 炸蝦係新鮮炸起, 但炸粉太厚, 食到成口粉~整體呢間元氣野食做得差左, Vi之前o係其他分店好食d,但呢間勝在少人, 坐得舒服~
以前好中意食元氣覺得款式多又幾好食,
但而家愈開愈多壽司店, 就好小食元氣了,
今日黎到元洲商場諗唔到食咩, 見元氣無人等就再食下~
呢間元氣幾大間, 好寬敞, 卡位都有好多~
而家新推出緊呢個series, 但今次Vi就無試到,
都係食番以前食開既款式~
首先係火灸三交魚壽司,
呢度既火灸三交魚壽司最好食既地方係加左沙律醬,
同埋火灸左既三交魚好軟滑, 有油香, 幾好食~
火灸三交魚
但呢個元氣卷就差左, 三交魚食得出唔係咁新鮮,
裡面脆魚亦唔脆~
元氣卷
牛油果軟殼蟹卷係Vi必食既, 大大件軟殼蟹o係裡面,
牛油果軟殼蟹卷
而波士頓卷係Vi第一次試, 裡面粒魚生細到唔係好食得出,
入面加左芝士有點怪, 同壽司飯唔係幾match~
波士頓卷
最後呢件炸蝦手卷係要自己包既, 紫菜同蝦分開,
咁紫菜就唔怕會林, 炸蝦係新鮮炸起,
但炸粉太厚, 食到成口粉~
炸蝦手卷
整體呢間元氣野食做得差左, Vi之前o係其他分店好食d,
但呢間勝在少人, 坐得舒服~
2015-12-30
聖誕節