昨晚同朋友去食SML,因為比佢名字得意,大中細碼,所以就去試一試。由於是週末同埋大約晚上九點多,去到的時候還有很多人店內,最初本人以為要等一段時間,但很快就有人帶我們入座。進入店後,先發現店內還有很大的地方,而且佢地將menu印係牆上度,都幾特別。當坐下來之後,我們就order bacon and chicken linguine同埋 nacho,個汁有點咸,意粉分量太少,bacon份量適中,可能因為佢地將d雞肉切到好碎的關係,基本上唔係好食到雞肉。而nacho就沒有太大驚喜,3種不同的source、洋蔥和芝士,焗得有點over,不夠脆,同埋芝士份量太少,一百蚊價的份量有點唔好低。最後,係佢地既服務態度,在食到一半的時候,有位侍應生突然將牙簽筒拍一聲放在我們桌上。 我們仲以為有人等位,我們霸住張枱。當我四周望的時候,又有好多空枱未整理。但是最後都係快快完便走了。
Nacho
Bacon and chicken linguine