2015-05-27 633 瀏覽
上星期有晚同朋友食完串燒,好想食番d 涷冰冰既甜野, 之後見到呢個screen:好攪鬼! 於是就入左去食雪糕了呢個餐牌都係咁萌架:然後同工作人員吹吹水先知當日原來未正式open架, 是試業(我地竟然飲左頭啖湯?) 此鋪sell 的是紫薯甜品, 而本人今年的lucky color 正正就係紫色, 又咁o岩人多,可以一人叫一個大家試下人家既,於是我地就叫左以下焦糖海鹽雪糕:少少咸多多脆(有杏仁片), 很滑, 脅咸的雪糕食落口完全沒有違和感! 好特別~日本海鹽紫薯雪糕筒呢度既紫薯雪糕帶左好大驚喜比我, 果陣味真係紫薯, 而唔係用化學野溝出來既奇怪味道! 每一啖都好似食緊打成容而雪涷左既紫薯蕃薯3兄弟今次真係有紫薯容, 加上脆米粒豐富了口感, 我地真係開開心心食蕃薯, 仲要加左粒蕃薯係面, 好攪野紫銅鑼又雪糕, 又薯仔,又銅鑼, 才$46, 成件事真係好抵最後朋友點了這個, 叫白色巨塔同其他比,呢個好有京都風味, 有紅豆容. 白玉, 但依然都係插左年蕃薯仔,好得意好似話呢晚之後好多人都專登過來試(唔通見到我地facebook?) 但佢好賣到紫薯賣晒……. 真係好誇張呢!就此, 多謝收看(鞠躬)
好攪鬼! 於是就入左去食雪糕了
呢個餐牌都係咁萌架:
焦糖海鹽雪糕:
日本海鹽紫薯雪糕筒
蕃薯3兄弟
紫銅鑼
又雪糕, 又薯仔,又銅鑼, 才$46, 成件事真係好抵
最後朋友點了這個, 叫白色巨塔
就此, 多謝收看(鞠躬)

2015-05-11