未黎前一路以為呢間餐廳係主題餐廳, 綽頭嘢. 所以一直冇興趣試. 後來有同事話d 拉麵其實幾好食, 有晚就黎試左.入面原來都幾細. 三尖八角令我諗起d樓盆呃鬼嘅鑽石型廳. 坐bar枱可以睇住師傅整麵, 高櫈驚喜地舒服. 本來想食季節限定的擔擔拉麵, 但諗下第一次黎都係叫正常湯底試下好d. 響冇哂味噌湯底下叫左豉油湯底.麵黎到覺得好似幾細碗. 料冇乜, 䈡, 幾條筍同一塊肉, 冇蛋 後來食左輪先發覺麵都幾多. 個人其實麻麻豉油湯底, 但呢個幾啱我口味, 湯底幾香, 鹹味適中, 帶少少甜, 唔算油. 麵身偏硬, 麵屬幼身但好在唔會太幼, 太幼掛湯太多會太咸. 肉肥但不太過份, 肉質有d鞋但勝在切得薄. 蔥唔夠多. 筍冇乜特別.裝筷子櫃桶內有張簡介講佢地由湯底至製麵都好認真.總結: 碗麵真係算幾認真, 麵幾好可惜塊肉麻麻. 加上價錢貴. 拉麵銅鑼灣大把選擇, 未必會再返黎了.
裝筷子櫃桶內有張簡介講佢地由湯底至製麵都好認真.