2018-01-02 99 瀏覽
難得放假同媽咪出去銅鑼灣行街街,經過皇室堡見到樓下Gu果層開咗間新餐廳,就順道試一試喇!我地大概下晝兩點先入座,不太多人,不用等位。位置挺舒適,因為安排我地坐四人枱。午餐的份量很豐富,包沙律前菜、甜品、飲品一份。媽咪超級喜愛食喇沙,急不及待點了喇沙午餐set來試試,喇沙湯底有濃濃椰香咪,很正宗的,用了兩款麵底,分別有粗麵和幼麵,吃起來米線同豆卜都吸收晒湯的精華,湯底味道剛剛好,不會偏咸。至於肉骨菜,藥膳味挺濃,滋補養身,肉骨又入味、肉質炆得夠嫩,而家份量勁滿,十分抵食,就咁飲的話,味道會偏咸,建議撈飯一齊食,感覺會超贊!嗌多咗個小食,軟殼蟹紙米卷,內裡除咗軟殼蟹仲有三色椒同芒果,芒果很甜,食落去好fresh,蘸上酸酸醬汁,正好幫我地吃飽飽、消消滯。每次食馬拉野都會點拉茶,不過今次呢杯拉茶味道少少澀。反而右邊的Magic Soda有驚喜,好fresh又解渴,味道唔太甜!推薦!