2015-08-06 8749 瀏覽
原本惗住去世貿間銀次度食,點知full咗,因為一陣有野做時間唔多,咁就直接在旁邊既Hooray Bar飲杯野食少少啦!Hooray 飲野就多,食野就第一次。一個年輕既waiter好快咁走來serve我地,佢介紹今日既special cocktail 係綠茶同西瓜味兩款,年輕既waiter似乎係新做既,佢帶點怕羞同緊張咁,介紹咗兩款既分別,最後我選了煙熏綠茶cocktail,特別啲呀麻嘩好有誠意下喎!個木盒好精緻呀~見到個setting都立刻忘記工作既煩惱啦!年輕又可愛既waiter打開個木盒蓋,啲煙熏味摸鼻而來,然後見到杯綠茶cocktail喺𥚃面,旁邊有一碗仔綠茶粉同綿花糖,waiter解釋個綠茶粉係用黎點綿花糖食既。雖然煙熏味喺開盒一刻就散晒喇,不過幾有心思吖~ 或者佢想俾食客一個4D既意境掛~~估唔到cocktail既味道係酸酸地既,綠茶味重過酒味,好開胃啱晒夏天outdoor飲至於食物就不過不失啦,唔好expect太多, 黎呢度最緊要都係同三正知己嘆返杯,享受個咁relax既環境姐~

綠茶cocktail
或者佢想俾食客一個4D既意境掛~~

黑松露雜菇Pizza
三文魚扒煎帶子
薏米飯
題外話/補充資料: 值得一讚既就係年輕既waiter上菜時見到我影食物既相,佢9秒9唔知喺邊度搵到個燈幫我打燈喎,依家啲後生仔好少咁熱誠架。成晚都係呢個waiter serve我地,佢既服務可以抵銷食物既不足
2015-08-04