2014-10-12 1963 瀏覽
今回有內地親友來港<鳩嗚>,專買BB野,所以帶佢地行完sogo再去皇室堡。行咗成日拎住勁多野,於是搵個下午茶地方休息一下再作戰。皇室堡內high tea選擇不多,唯有去haagen daz啦,多位又大眾化。見到有人點三層英式下午茶(假日$298),真係好吸引,但其實又只係想休息一陣,唔需要食咁豪華。所以我地三個女仔都只係點咗2份甜品。第一個係earl grey mossue cake配一球雪糕加飲品,記憶中好似90幾蚊。呢個係朋友食的,而我就試咗冧酒提子口味嘅雪糕,好中意酒味甜而濃呀!我就同表姐叫咗呢個法式焦糖燉蛋配三球雪糕,無野飲跟,都係90幾蚊!相對之下多啲雪糕,其實抵啲,因為佢有水免費添,如果跟飲品就太膩了。我中意紅桑子口味,酸味較濃似雪芭,冇咁滯!愛好朱古力嘅表姐就鍾情曲奇朱古力。燉蛋原來唔係熱嘅,係凍凍地,但都算錯。唯一要批評嘅係,等位時間需然唔耐,但野食居然等咗20分鐘。坐咗一陣我地都唔多攰覺得可以再作戰時,野食都未上到,有點慢啊!
行咗成日拎住勁多野,於是搵個下午茶地方休息一下再作戰。

所以我地三個女仔都只係點咗2份甜品

燉蛋原來唔係熱嘅,係凍凍地,但都算錯。

2014-10-11