今日朋友生日,見有新韓國店兼俾大廈外面張醬油海鮮combo海報吸引住,大家就提議嚟試下!一坐低即叫咗個醬油海鮮combo,餐牌寫明用料喺韓國邊度原產地,加上味道同我上次去韓國食差不多,除咗蟹仲可以試埋蝦同鮑魚,食生鮑魚都係第一次,質地爽爽的,絕對係新鮮好味,六百幾蚊價錢亦算合理之後叫咗另一個招牌菜,雜錦煎餅,廚師喺open kitchen即叫即煎,等時已聞到好香,食時熱辣辣加上細細件又多款式,唔似平時一叫就一大塊,唔會好油膩,一班朋友share食大讚韓國老闆教我哋配支冇防腐劑兼要出廠後30日內飲用的特色米酒真係絕配👍我哋一行6人仲叫咗好多嘢,韓國鮮蠔雜雜石頭飯,用韓國蠔放上面一齊撈嚟食,好鮮甜。仲有一款我自己好鍾意嘅係辣雞煲,唔算好辣,好入味,仲有d薯仔蘿蔔等配料都炆到林晒。😋😋其他好似滑豆腐海鮮湯,芝士炸飯團等等都好好味好正宗,人多可叫嚟share食👏👏

醬油蟹,蝦,鮑魚
滑豆腐海鮮湯