2015-02-04 5703 瀏覽
朋友約去食下午茶先知依到向利園有間Cova.沒有電話留位, Tea係3 點鐘開始, 要到2:30 先可以去櫃台留位, 我早左2點鐘就到,店員好好比我留左位先, 跟住行左一陣, 我地就返去食啦~外裏望入去, 係得四, 五張枱…但原來必有洞天, 裏面分左3 個廳, 外裏係見唔到架, 裝修高雅, 高級同好有私人空間~ 絕對係"偷食"既好去處~哈哈..下午茶時段係buffet, 所有既野食都放向依張枱上, 左邊既一d 熱食(pizza, cookies, mini burger, sandwiches, snack food), 中間既有焗既甜品(tiramisu, crème puff, pudding, fruit tart etc., fresh fruit ), 右邊既主要係蛋糕(栗子,chocolate, mango, lemon cheese cake, raisin chocolate cookie etc.) 種類好似多但又唔係好多, 但每樣都好細件, 好精緻.熱食不能不提, 上圖既米奇Cookie 十分好味, 焗得好脆, 上面有糖粒同埋杏仁碎.生果有點失望... 哈蜜瓜同蜜瓜
朋友約去食下午茶先知依到向利園有間Cova.
熱食
生果
有點失望... 哈蜜瓜同蜜瓜有d 壞, 草莓好酸, 反而新鮮菠蘿好甜...
蛋糕 – lemon cheese cake
Lemon 味好香, 芝士好滑, 只食到半件已經好飽..
Fruit tart - Blueberry, strawberry, mango
Tart 皮做得好脆, 好精緻.. 見到都唔捨得食~
題外話/補充資料: 不過不失既tea, 沒有貴價既食材, 只有甜品師傅既手藝同埋高貴既環境!
2015-01-31