2016-12-04 949 瀏覽
天氣涼涼地,食火鍋同燒烤就最適合,今次揀左韓燒黎食。坐低後,見到menu有咁多野食,花多眼亂,唯有揀左最簡單既二人套餐黎食啦。點餐之後,待應就送上九碟前菜,食韓國野最開心既係,食前菜都食到飽,hehe。另亦送上蒸蛋一碗,而家蒸蛋好特別,係將蛋漿裝入碗裡面,然後將碗蛋放入去個爐既中間(中間剛剛有個小洞),滾大約五至十分鐘,蛋開始慢慢發大,係依個時候就代表熟,蒸蛋好滑而且水份夠,一d都唔乾,而家鹹味啱啱好。二人套餐分別有牛肋骨、烤豬肉、石頭鍋飯,辣炒年糕、鮮生菜籃。牛肋骨:由於係我自己控制火喉,我都唔敢煮得太耐,好彩最後無事。牛肋骨牛味濃,而且好juicy。烤豬肉:豬肉醃得好入味,豬肉完全唔洗點醬料已經好好味。而且豬肉好淋身,包埋生菜同蒜片黎食,好正。雞肉石頭鍋飯:石頭鍋飯上面放左隻太陽蛋、紫菜、芝麻,篤穿之後,蛋汁流入個飯入面,然後攪一攪,再加埋韓式辣醬,個飯既賣相已經好吸引。雞肉鮮嫩,再夾埋個飯食,好夾。辣炒年糕:年糕炒得好煙靭,辣味夠,正!生菜藍:入面既菜都好新鮮,而且款式多。食燒肉,點可以唔配可樂一齊飲呀,正。
天氣涼涼地,食火鍋同燒烤就最適合,今次揀左韓燒黎食。
辣炒年糕:年糕炒得好煙靭,辣味夠,正!
生菜藍:入面既菜都好新鮮,而且款式多。
食燒肉,點可以唔配可樂一齊飲呀,正。