餐廳: 農圃飯店
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2016-04-09 9179 瀏覽
多年無去農圃, 今次食鮑翅海鮮套餐, 第一道菜選擇馳名古法釀雞翼, 外脆內軟, 雞肉嫩滑多汁, 釀入香味四溢嘅糯米飯, 配上喼汁立即油而不膩! 簡直有劃龍點睛之效! 呢道菜果然名不虛傳!第二道菜係原個小南瓜海鮮燴鮑翅, 海鮮及鮑翅份量略少, 還幸原隻小南瓜味道好甜, 瓜肉已經燉到綿綿的, 飲落好有質感! 如果有更多鮮蝦或蟹肉添加鮮味就更完美!第三道菜係原條遼參配北菇鵝掌(伴菜膽), 遼參肉厚肥壯! 用鮑汁扣, 味鮮肉爽, 鮑汁咸甜適中, 加上靈芝菇及北菇有少少靱度, 令人食得津津有味!第四道菜兩款都要咗, 有生炒臘味糯米飯及生拆大閘蟹粉小籠包, 不過已經太飽, 我地選擇打包生炒臘味糯米飯回家, 現場品嚐生拆大閘蟹粉小籠包, 小籠包充斥住蟹粉濃郁香味, 鮮中帶甘, 回味無窮!最後, 套餐包括兩款甜品, 緊係都要試喇! 第一款鮮磨杏汁官燕, 香滑微甜沒有杏仁苦澀味, 熱呼呼加上有大量官燕, 食完覺得好滋潤! 另一款係椰香官燕凍, 椰子味好重, 兼內有甜味十足嘅大大粒紅豆, 有啲似紅豆冰!最後再最後, 服務員特別免費送沾有糖漿脆麻花, 甜絲絲的! 另外仲有桂花糕木瓜凍同椰汁榚木瓜凍!
最後再最後, 服務員特別免費送沾有糖漿脆麻花, 甜絲絲的! 另外仲有桂花糕木瓜凍同椰汁榚木瓜凍! 清新可口!
提供有水準嘅食物加上窩心服務, 值得推介入!

2016-03-29
  • 古法釀雞翼