2010-12-08 183 瀏覽
行完大東二東山, 又係時候補充番體力, 朋友推介咗一間食蟹o既小店, 但最後我哋都決定叫d海鮮同小菜, 蟹就留番下次再試喇…1) 蠔仔粥 (細) - 好多蠔仔, 水準拍得住潮州鋪果d, 味道唔太淡亦唔咸2) 蒜蓉蒸蟶子 (3隻) - 蟶子 $28 一隻好抵, 長度大約12-15cm, 最緊要夠鮮甜爽口, 不錯推介3) 黃金中蝦 - 全晚最正最精彩, 食到大家 lamlam 脷, 外層咸蛋王呈少少流質狀態, 口感十足簡直完美, 每隻蝦都由大量蛋王包住, 而咸度又恰到好處; 至於中蝦, 新鮮彈牙, 食得出鮮蝦味道, 一碟海鮮有2層味覺享受, 抵到爛 !4) 芝心丸併椒鹽豆腐 - 芝心丸炸得香脆可口, 美中不足係芝士唔夠, 到喉唔到肺; 而豆腐炸得乾淨利落, 好滑好有豆腐味, 而椒鹽粉做得恰到好處, 唔駛點奇怪o既香蕉哈密瓜味沙律醬己經好好味5) 魚湯浸菜心 - 菜心嫩, 魚湯亦夠味, 乾蝦又多又好美後記 : 雖然呢間鋪頭唔太出名, 但水準不錯架, 同埋服務都好好, 值得推介 ! 同埋佢哋遲d會搬去隔離街, 最好打去問個正確位置啦.3人共消費 : $430

3人共消費 : $430
靚菜