好朋友生日, 梗係要擦餐好架啦! 兩星期前, 上OPENRICE搵到呢間食店, 咦! 佢個食評都唔錯喎, 於是拉大隊一行十三人嚟試吓, 雖然細細間, 不過門口都貼咗好多名人嘅相片!嘩, 大家都好肚餓呀, 一坐低就不停咁落ORDER, 老細好好人, 仲話送兩枝藍妹俾我地啤啤佢喎! 話咁快就上菜喇!豉椒炒蜆 ~ 味道唔錯, 雖然細隻咗D, 不過冇沙架! 炸豆腐拼芝心蝦丸 ~ 豆腐好滑呀, D芝士夾喺中間, 一咬落口, 好JUICY! 胡椒蟹煲 ~ 一揭開個蓋, 香噴噴, 隻蟹好新鮮, D蟹肉都好彈牙! 避風糖炒蟹 ~ 都幾辣喎, 我試咗少少已經噴火! 但係見D朋友就食到津津有味! 薑蔥油雞 ~ D薑蔥將成隻雞覆蓋住, 雞肉好滑, 個個都用D薑蔥送飯, 話太好味咯喎! 芝士焗田雞 ~ 哈, 咁樣煮田雞法幾特別, 味道唔錯呃!沙拉骨 ~ 用沙拉汁配搭, 甜甜酸酸, 好開胃! 涼瓜肉碎煎蛋角 ~ 煎得火喉啱啱好, 唔錯! 炒菜款式都叫咗四碟 ~ 椒絲腐乳唐生菜 (ENCORE咗兩碟), 清炒九菜花, 蒜蓉炒芥蘭, 清炒油麥菜! 款款都好好好好味! 班朋友仲話唔夠喉, 再嚟一碟豉油皇炒麵同埋
好朋友生日, 梗係要擦餐好架啦!

, 仲話送兩枝藍妹俾我地啤啤佢喎! 話咁快就上菜喇!

豉椒炒蜆 ~ 味道唔錯, 雖然細隻咗D, 不過冇沙架!

芝士焗田雞 ~ 哈, 咁樣煮田雞法幾特別, 味道唔錯呃!

沙拉骨 ~ 用沙拉汁配搭, 甜甜酸酸, 好開胃!

涼瓜肉碎煎蛋角 ~ 煎得火喉啱啱好, 唔錯!

班朋友仲話唔夠喉, 再嚟一碟豉油皇炒麵同埋一窩炸菜肉碎粥!

豉油皇炒麵 ~ 一個字「正」!

人多食飯真係好喇!
可以試多D唔同款式嘅菜, 今晚個個真係飲飽食醉!
咦, 埋單睇吓, 原來唔駛加一架喎, 好抵呀!

冇辨法! 今次我又俾人讚喇, 揀咗一個好地方可以俾大家食個痛快! CHEERS!

豉椒炒蜆
炸豆腐拼芝心蝦丸