餐廳: 翠亨邨 (利舞臺廣場)
資訊:

2015-05-19 3048 瀏覽
約左朋友C飲茶呀,她今晚又飛了,我地兩個真係好耐冇見喇!我地去左利舞台間翠亨邨試下佢個任食睇下有乜食先,選擇都唔少喎!尖椒螺肉~~~少少辣,螺肉"林"左D,味道OK沙薑雞腳~~~味道好好,SIZE都唔細椒鹽雞中翼~~~炸得好香好脆,雞肉仲好滑,味道唔錯椒鹽豆腐粒~~~細細粒,一口一粒,炸得唔油,豆腐夠滑陳醋拍青瓜~~~青瓜好香脆,陳醋味好香滷水牛腱~~~滷水味都好香,牛腱切得太薄欠決口感荀尖鮮蝦餃~~~皮都算薄,蝦肉好爽口NICE潮州粉果~~~皮薄餡又多,好味韮王鮮蝦腸粉~~~腸粉夠滑,每條都有3隻大蝦GOOD蠔皇叉燒包~~~包SIZE適中的,餡料都好豐富北菇蒸燒賣~~~味道不錯羅漢腐皮卷~~~外皮好香,唔油,餡料都是素菜YUMMY安蝦咸水角~~~應該是即炸的,熱辣辣好好味錦鹵脆雲吞~~~雲吞?冇蝦喎!雲吞?冇雲吞皮喎!唔好食生磨杏仁茶~~~幾滑,杏仁味都好香GOOD生磨合桃露~~~好香合桃味,夠滑椰茸糯米糍~~~皮好硬,餡好奇怪,難食一餐茶我地兩個由1點坐到4點,真係好抵HAHA
約左朋友C飲茶呀,她今晚又飛了,我地兩個真係好耐冇見喇!
我地去左利舞台間翠亨邨試下佢個任食

睇下有乜食先,選擇都唔少喎!
2002 瀏覽
尖椒螺肉&沙薑雞腳
尖椒螺肉~~~少少辣,螺肉"林"左D,味道OK
沙薑雞腳~~~味道好好,SIZE都唔細
椒鹽雞中翼
椒鹽雞中翼~~~炸得好香好脆,雞肉仲好滑,味道唔錯
椒鹽豆腐粒
椒鹽豆腐粒~~~細細粒,一口一粒,炸得唔油,豆腐夠滑
陳醋拍青瓜&滷水牛腱
陳醋拍青瓜~~~青瓜好香脆,陳醋味好香
滷水牛腱~~~滷水味都好香,牛腱切得太薄欠決口感
荀尖鮮蝦餃
荀尖鮮蝦餃~~~皮都算薄,蝦肉好爽口NICE
潮州粉果
潮州粉果~~~皮薄餡又多,好味
韮王鮮蝦腸粉
韮王鮮蝦腸粉~~~腸粉夠滑,每條都有3隻大蝦GOOD
蠔皇叉燒包
蠔皇叉燒包~~~包SIZE適中的,餡料都好豐富
北菇蒸燒賣
北菇蒸燒賣~~~味道不錯
羅漢腐皮卷
羅漢腐皮卷~~~外皮好香,唔油,餡料都是素菜YUMMY
安蝦咸水角
安蝦咸水角~~~應該是即炸的,熱辣辣好好味
錦鹵脆雲吞
錦鹵脆雲吞~~~雲吞?冇蝦喎!雲吞?冇雲吞皮喎!唔好食
生磨杏仁茶&生磨合桃露
生磨杏仁茶~~~幾滑,杏仁味都好香GOOD
生磨合桃露~~~好香合桃味,夠滑
椰茸糯米糍~~~皮好硬,餡好奇怪,難食
椰茸糯米糍~~~皮好硬,餡好奇怪,難食