餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2015-04-05 425 瀏覽
遲左少少收工,開完ot先可以同男朋友食晚餐,去到銅鑼灣都大約九點幾,突然醒起呢個時間可以食黑夜壽司!入去時都坐滿一半人左右。但係一望呢三張紙就覺得俾人揾笨。出面counter位置淨係寫住九點後入座半價,而且只有一本大menu, 到入左去,先知原來只有少部份壽司半價,大部份係八五折,主食例如鍋飯係正價,少部份燒物有八五折,其他都係正價。如果係counter位置睇到有呢三張紙,我未必會選擇食--呢個生意真係相當唔老實......鹽燒雞中翼($18@1),呢度已經係兩份既份量--雞翼燒得唔夠脆身,唔夠熱,食到中間已經係用暖暖地黎形容。鮮帶子壽司,帶子唔太厚身,缺乏口感,而且雪味已經cover哂原來既鮮甜味。三文魚壽司,呢個反而唔錯,三文魚新鮮,無雪藏味,啖啖肉。油甘油壽司,呢個好伏!油甘魚完全唔肥美,咬落去無油香,而且似擺左好耐。蟹膏蟹肉壽司,好麻麻,蟹膏完全無鮮甜味,我淨係食到腥臭味。
入去時都坐滿一半人左右。
鹽燒雞中翼
蟹膏蟹肉壽司,好麻麻,蟹膏完全無鮮甜味,我淨係食到腥臭味。
2015-03-31