餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2013-01-16 318 瀏覽
同男友路過上去食晚飯。去到, 其中一位後生女侍應,語氣差又黑面!之後,order 魚生飯, 話無海胆,俾多 d 魚子替代, Fine! 但出到黎,無咩多到 lor! 最重要係, 我 order 咗個鵝肝雞翼,好耐都未出現。追問之下發現,原來佢地放錯咗係我隔離嗰枱﹣ 好耐,至少15分鐘! 侍應竟然從隔離枱攞番俾我地, 仲夠膽問我地介唔介意食。男友同佢講,已經放咗好耐, 你係咪應該整過佢。侍應話,得得得, 不過,燒過要耐小小。點知, 兩分鐘後,侍應攞咗碟鵝肝雞翼黎,仲話已經整番熱! 我問佢,唔係新架咩? 侍應話唔係, 我話你碟野放咗係隔離咁耐, 隔離對筷子又掂住隻碟,你唔係俾番嗰碟野我呀! 侍應話整過須時5個「字」,要5個「字」(做埋手勢)。5個「字」! 我跟住即刻話 cancel 碟鵝肝雞翼同埋單。再同位侍應講, 你地咁樣好唔衛生,碟野放咗係隔離嗰枱咁耐, 佢地講野 d 口水噴晒落去,筷子又掂住隻碟,你咁樣完全唔得 lor。又話整個碟,點知整番熱, 位侍應仲好意思話自己無講過整個碟新, 可能佢表達得唔好!講到尾,做食市,唔衛生, 無sense, 服務差就點都唔得!
同男友路過上去食晚飯。

去到, 其中一位後生女侍應,語氣差又黑面!

5個「字」!
我跟住即刻話 cancel 碟鵝肝雞翼同埋單。

2013-01-16