2017-12-24 309 瀏覽
做冬通常中菜都好鬼多人,所以我哋就特別啲,食吓日式打邊爐。醒目嘅我哋梗係一早訂定枱,就食咗一個比較新推出嘅「冬戀美鍋」,主要係骨膠原雞湯底,飲落個湯都幾清甜同埋啲雞好新鮮好滑。除咗個湯底之外,仲有日本鹿兒島直送美人和牛及澳洲穀飼牛肉等,啲花紋特別靚,所以價錢貴啲都正常,食多幾碟就番本。另外有個平盤咩菜都有啲,原來係雞肉+手作雞滑,都真係幾得意,鍾意食雞嘅話應該都比佢深深吸引。油揚蔥卷就好大浸洋蔥味道,消毒殺菌。美肌蔬菜盤就有幾款菜,不過每樣少少唔會食到太過飽。仲有攞咗好多配料回來吃,估唔到有比較特別嘅秋葵、粟米仔、龍利柳、皇帝菜等等令火鍋生色不少。食到最尾仲有每人一個水信玄餅,黃豆粉同埋糖漿自己加,不過個水信玄餅就唔係太滑,有啲質感。雖然餐廳得90分鐘食,比起一般火鍋店短,但牛、火鍋配料同埋自己揀嘅Haagen-Dazs雪糕任食,基本上正常速度攞,食一個鐘左右已經飽左好多。另外還有汽水及Asahi啤酒任飲,價錢成人係$329,建議飲啤酒、瘋狂食牛同埋哈根大師雪糕就真心正啦,出面啲配料就冇咩所謂,可以一樣試D。
做冬通常中菜都好鬼多人,所以我哋就特別啲,食吓日式打邊爐。