2015-01-08 9628 瀏覽
又嚟打邊爐啦, 今次食午餐, 可以食到三點的, 安排左一間房俾我地, 湯底蕃茄牛尾湯加沙嗲, 然後就混醬, 今次我只加左D豉油,蒜及辣椒, 唔想太濃味. 不停咁叫, 牛肩脊, 雪花肥牛, 魚皮鮫, 雲吞, 響玲, 蝦滑, 墨魚滑, 蝦丸, 鮮蝦腐皮卷, 珊瑚蚌, 鱔片, 竹苼, 淮山, 蘿白, 皇帝菜, 西洋菜, 粟米等等....牛肉真的好好味, 薄薄的一片, 好快就熟, 肥牛及牛肩脊都係一樣咁好味, 淮山好粉, 正. 蝦滑, 墨魚滑都好爽口, 好好味. 鮮蝦腐皮卷及響玲又係加熱幾秒就食得, 仲脆脆地又熱熱地咁. 腐皮卷香脆, 蝦肉又爽口, 珊瑚蚌都好爽身, 又係好快就熟.菜都新鮮的, 其它的食物都好有水準的. 我們食足兩小時, 食到餐廳走淨我們一枱, 因要落場. 最後都有甜品, 桂花糕及馬豆糕, 桂花糕好清香的.

2014-12-28
聖誕節