由於我們之前試過銅鑼灣皇室堡嘅「海南四季」嘅晚飯小菜覺得相當唔錯,同埋當時見到隔離檯叫咗他們嘅招牌椰子鷄鍋,覺得都幾吸引,所以我們今晚特意再去食!我們叫咗招牌鮮椰青鍋配鮮鷄「半隻」、金牌手切肥牛肉「大」、花膠筒、順德大魚頭、紐西蘭帶子、日式野菜籃、美國桶蠔、鮮淮山同馬蹄!他們喺九點後宵夜時段火鍋配料做六折優惠,同埋送一煲鹹香文昌鷄煲飯!真係超抵食呀!招牌鮮椰青鍋配鮮鷄「半隻」嘅湯底係用海南島特產,新鮮即開鮮椰子嘅汁嚟做湯底,所以味道極之清甜,令到所有材料嘅味道更加鮮甜!金牌手切肥牛肉「大」嘅脂肪分佈相當平均,肉質超嫩滑,而且入口即溶,肉味非常濃郁!花膠筒都幾厚身,口感好軟滑彈牙!順德大魚頭係新鮮即叫即劏,所以肉質好晶瑩剔透,味道超級鮮甜嫩滑!紐西蘭帶子好大隻肉厚,肉質極之爽甜彈牙!美國桶蠔嘅肉質非常肥美軟滑,味道超鮮甜!馬蹄係海南島嘅特產,表面睇細細粒好似唔係好有吸引力,但一食就覺得好驚喜,因味道超級爽甜!日式野菜籃同其他所有火鍋材料都清洗得超乾淨衛生!奉送嘅鹹香文昌鷄煲飯嘅鷄肉肉質相當嫩滑,微微嘅鹹香滲入晒米飯入面,令到味道更加惹味!
我們叫咗招牌鮮椰青鍋配鮮鷄「半隻」、
金牌手切肥牛肉「大」、花膠筒、順德大魚頭、
紐西蘭帶子、日式野菜籃、美國桶蠔、鮮淮山同馬蹄!
他們喺九點後宵夜時段火鍋配料做六折優惠,
同埋送一煲鹹香文昌鷄煲飯!真係超抵食呀!
令到所有材料嘅味道更加鮮甜!
金牌手切肥牛肉「大」嘅脂肪分佈相當平均,
肉質超嫩滑,而且入口即溶,肉味非常濃郁!
花膠筒都幾厚身,口感好軟滑彈牙!
順德大魚頭係新鮮即叫即劏,所以肉質好晶瑩剔透,
味道超級鮮甜嫩滑!紐西蘭帶子好大隻肉厚,
肉質極之爽甜彈牙!美國桶蠔嘅肉質非常肥美軟滑,
因味道超級爽甜!
日式野菜籃同其他所有火鍋材料都清洗得超乾淨衛生!
招牌鮮椰青鍋配鮮鷄「半隻」
金牌手切肥牛肉「大」
花膠筒
日式野菜籃
鮮淮山
原個椰青
2016-06-15
招牌鮮椰青鍋配鮮鷄「半隻」
金牌手切肥牛肉「大」
花膠筒
美國桶蠔