2015-05-13 3763 瀏覽
雖然去既時間係星期日,不過因為早既關係(11:00),所以無咩人客,唔使等位:p去到d 阿姨態度好好,會介紹下d野食跟著就揀左冬陰公湯(小),泰霸道,芒果糯米飯,椰青同椰汁糕。芒果糯米飯既椰汁好足而且好香好濃郁,所以我呢個椰汁控食得好開心。而糯米係熱既而且尚算煙韌,芒果好甜好香,總括黎講唔錯唔錯。冬陰功湯好足料,雖然叫左小size,但都有三隻蝦同好多好多香料。望落色澤鮮艷好吸引又好香,飲落好濃郁,而且辣度適中,會feel到喉嚨有d灼熱既感覺,唔錯泰霸道係一個好大好大好次蒜蓉包既野,上碟既時候會預先切開一塊塊,包下低係一片金黃色既咖哩汁。食落真係好驚喜,熱辣辣又香濃既咖喱汁配上軟綿綿微溫既包,呢個組合無得彈相比之下椰汁糕無咩特別,有西米係入面,同埋都有椰香,但係唔算抵食。@@最失望係椰青,飲落次糖水,覺得完全唔值呢個價錢=_=不過總括黎講係好滿意既一餐,同埋建議大家要小心選菜色;pp

去到d 阿姨態度好好,會介紹下d野食

而糯米係熱既而且尚算煙韌,芒果好甜好香,總括黎講唔錯唔錯。

最失望係椰青,飲落次糖水,覺得完全唔值呢個價錢=_=

不過總括黎講係好滿意既一餐,同埋建議大家要小心選菜色;pp
芒果糯米飯
冬陰功湯