2014-08-14 5153 瀏覽
今晚約左兩個朋友仔食飯,大概12點先打去book位都仲有枱,真好彩(因為我地坐底無耐就見條隊keep住有大概10個人)。周太好似好肚餓,望住個餐牌勁多野想食,特別係蟹(可惜肥妹敏感),但最後無叫到。羅小姐要遲少少先到,我同周太叫左兩杯飲品同一個鳳爪食住先~佢啲飲品嘅名都幾有特別架~肥妹飲相思飄香(紅豆冰):椰子汁太濃,蓋過左紅豆的甜味。鳳爪:唔食辣嘅肥妹覺得有少少辣,如果酸味再濃啲就好喇。羅小姐快到餐廳時我地就叫埋其他野食~炒蜆:微辣,蜆無沙,正~沙嗲串燒(雞+豬):沙嗲汁香椰汁味,有少少花生粒,不錯~雞同豬如果再暖少少入口就好喇~汁燒魚(忘記左係咩魚):好少食到燒得咁好嘅魚,魚食落覺得新鮮,唔似雪藏,魚同汁(肥妹無點過另上的汁)二合為一,非常好味~燒豬骨:豬骨比較大舊,食得比較艱苦金枕頭(咖哩汁蜆肉麵包):咖哩汁加麵包配搭很好,但一定要襯熱食,因為麵包浸住啲汁太耐無咁好味同咬口~如果想食泰簡單,記得預先BOOK定位呢~~

羅小姐要遲少少先到,我同周太叫左兩杯飲品同一個鳳爪食住先~
鳳爪:唔食辣嘅肥妹覺得有少少辣,如果酸味再濃啲就好喇。

羅小姐快到餐廳時我地就叫埋其他野食~
炒蜆:微辣,蜆無沙,正~
燒豬骨:豬骨比較大舊,食得比較艱苦

如果想食泰簡單,記得預先BOOK定位呢~~
2014-08-08